Salı, Nisan 30, 2024

Uzmanlar WhatsApp Pink Virüsüne Karşı Kullanıcıları Uyarıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp resmen hackerların hedef uygulamalarından biri haline geldi. Virüs yaymak adına kullanılan popüler uygulamalardan biri olma yolunda ilerleyen WhatsApp, şimdi de benzer bir sorun ile gündemde. Bu kez sorunun adı WhatsApp Pink adı verilen bir virüs yazılımı.

Yine kullanıcıları riske atacak olan bir virüs yazılımından söz ediliyor. Güvenlik uzmanlarına göre bu sahte APK yine WhatsApp üzerinden yayılıyor ve kullanıcıların akıllı telefonlarını riske atıyor.

WhatsApp Pink virüsüne karşı dikkatli olmak lazım

Söylenene göre hackerlar tarafından sunulan bir APK’dan söz ediyoruz. Uygulamanın WhatsApp’ın yeşil rengini pembeye çevireceği iddiasıyla yayıldığı biliniyor.

Buna kanarak kullanıcılar telefonlarına yazılımı yükledikleri zaman, akıllı telefonlarının kontrolü hackerların eline geçiyor. Güvenlik uzmanlarına göre sonrasında hackerların telefon ile her şeyi yapması mümkün.

WhatsApp Pink

Yine WhatsApp üzerinden yayıldığı iddia edilen virüse karşı yapılan uyarılar bir yana, son dönemde WhatsApp’ın bu konularla çok fazla gündeme geldiğini de hatırlatmak isterim.

Bundan birkaç gün kadar öncesinde de Netflix virüsünün WhatsApp üzerinden yayınlanmaya çalışıldığını görmüştük. Burada WhatsApp Pink virüsü ilk değil gibi gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler