Salı, Nisan 30, 2024

Google Chrome Aşırı Ram Kullanımını Güncelleme ile Çözecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şüphesiz Google chrome dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı çıktığı günden bu yana hafif görünümlü yapısı ile kısa zamanda bir çok kullanıcı tarafından tercih edilmekte. Rakiplerine nazaran özellikle arama ağında daha hızlı sonuçlar getiren Chrome piyasaya çıktığı günden bu yana en fazla eleştiri aldığı konu yüksek ram kullanımı, bu soruna ise yapılan açıklamada aralık ayında gelecek güncelleme ile çözüm getirileceği açıklandı.

Yeni gelecek güncelleme sayesinde yıllardır üzerine titrediğimiz, yeri gelip caps yaptığımız ve videolara konuk ettiğimiz Chrome RAM sorunu tamamen ortadan kalkacak gibi. Güncellemenin detayları da Google tarafından paylaşılarak teyit edildi.

google-chrome-ram-consumo
Chrome 55 Güncellemesi Neler Sunuyor ?

Chrome 55 ismindeki güncellemede JavaScript güncellemesi ile tarayıcıda %50’lere varan RAM tasarrufu sağlanacağı belirtilmekte. Hali hazırda yeni sürümün test verileri YouTube, New York Times ve Reddit gibi sitelerde dolaşmakta.Daha önce Flash Player desteğini kaldırması ve HTML5‘e yönlendirme ile daha hızlı bir tarayıcı olan chrome ram kullanımını da çözdüğü takdirde vazgeçilmez bir tarayıcı olacağı kesin.

Yapılacak güncelleme ile özellikle laptoplar da daha uzun pil ömrü olacağı kesin. Fakat yinede gerçekten ram kullanımını düşürdüğünü görmek için yeni güncellemeyi beklemek gerekiyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler