Salı, Nisan 30, 2024

S-400 Füzelerinin Türkiye’ye Teslim Tarihi Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rusya ile Türkiye arasında gerçekleştirilen anlaşma ile birlikte S-400 füzelerinin Türkiye’ye geliş tarihi kesinleşti. Bir kaç hafta öncesine kadar anlaşmada bulunan bir kaç pürüz için tekrar görüşmeler gerçekleştiren iki ülke, sonunda teslimat tarihinde netleşti.

Vladimir Putin’in Danışmanı Açıklama Yaptı

Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin‘in Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu olan baş danışmanı Vladimir Kojin tarafından yapılan açıklamada S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı konusunda Türkiye ile hiçbir pürüz kalmadığını ve tüm teslimatların 2019 yılında başlayacağını belirtti.

İlk numune olarak bir adet S-400 füzesi ise 2019 yılının başından itibaren yola çıkacak. Bundan sonra ise geriye kalan tek detay Türkiye ile Rusya arasında mütabakatın imzalanmasına kalıyor.

s 400 fuze 002

S-400 Füzeleri Ne İş Yapacak ?

Rusya menşeili olan bu hava savunma füzeleri Türkiye’de sınırlarımızı korumak adına sürekli denetimde kalacak ve yabancı tehditlere karşı olarak kullanılacak. S-400 füze savunma sistemlerinin 400 kilometre menzili bulunduğu gibi, uzun menzilli modelleri olan S-400 HSS‘nin de 600 km menzili bulunuyor. Türkiye’ye gelen modeller arasında ise HSS yer almayacak.

Bu savunma sistemi aynı anda 6 bataryaya komut verebildiği gibi, her batarya 12 fırlatma aracına komuta edilmiş 96L6 radarlar ile kontrol ediliyor. Bu radarların performansları ise gerçekten parmak ısırtıcı. ‘Hayalet uçak’ olarak bilinen hava araçlarını dahi izleyebilen ve bu hedeflere kitlenebilen bir yapıya sahip.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın zamanda Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiğinde S-400‘ler hakkında kontratların imzalanacağını da bildirmişti. Şimdi ise gözler yakın zamanda tekrar gerçekleşmesi beklenen Rusya – Türkiye müzakerelerinde.

Önemli Not: Aynı zamanda şuanda söylentiye göre Rusya’nın S-400 füzeleri teslimatında Türkiye’ye kredi desteği vereceği belirtildi. S-400 Füzelerinin yayınlanmış görüntülerine ulaşmak isterseniz, aşağıdaki görselleri inceleyebilirsiniz.

s 400 fuze 005

s 400 fuze 006

s 400 fuze 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler