Salı, Nisan 30, 2024

Apple, Veri Güvenliğini Sağlamak İçin Google İle İşbirliği Yapacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en büyük şirketleri işbirlği için masaya oturuyor. Apple ve Google ortaklık kuruyor…

Dünya’nın en büyük teknoloji devleri işbirliği amacıyla masaya oturuyor. Şirketlerin aslında eskiden gelen ezeli bir rekabeti bulunuyor. Ancak Apple buzları eritmek için adım attı ve Google ile işbirliği yapmaya karar verdi.

Bildiğimiz gibi Apple ve Google, telefon, uygulama ve dijital asistanlar gibi birçok teknolojide rekabet içindeler. İki firma’da birbirininkinden daha iyisini yapmak için çabalıyor. Ancak bu rekabet bu işbirliği ile eriyecek gibi duruyor. Gelin haberin detaylarına bakalım.

google apple

Apple, iCloud’daki kullanıcıların verilerini Google’ın bulut sistemi ile korumak istediğini belirtti. İçerisinde resim, video, banka hesapları gibi tüm kişisel verilerimizin bulunduğu iCloud, Google’ın bulut sistemi ile korunacak.

Apple’ın bulut sistemi iCloud’dan ünlülerin fotoğraflarını sızdırınca Apple duruma yönelik önlem almak için bir adım attı. Sorunun çözümünü ise Google’ın bulut sistemlerini kullanmakta buldu. Bu durumda Google’ın bulut sisteminin, Apple’ınkinden daha güvenli olduğunu kabul etmiş demek.

google apple 2

Steve Jobs’un Android’i bitirme kararlılığını biraz boşa çıkaran firma, Google ile işbirliği yapmaya karar verdi. Daha önce Microsoft ve Amazon gibi firmalarlada iş birliği yapan Apple, şimdi iCloud’daki verilerin güvenliği amacıyla Google ile ortaklığa tutuşuyor.

Apple’ın sorunun çözümü için bir çare bulması oldukça iyi bir durum. Ancak bu hamlesi ile Google’ın bulut sisteminin üstünlüğünüde kabul etmiş demektir. Google ile Apple arasındaki buzlar bu ortaklık ile eriyebilir. Sizde durum hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler