Salı, Nisan 30, 2024

Cep Telefonu Sağlıksız Uyku Nedeni !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cep telefonlarının neden doğru kullanılması gerektiği bir kez daha detaylı inceleme ile belgelenmiş oldu. Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yılmaz, cep telefonunun yaydığı ışınım ve ışığın uykuyu geciktirdiğini dile getirerek, sıhhatli bir uyku için gece 23.00’den sonra cep telefonuyla yatak odasına girilmemesi gerektiğini bildirdi.

 

 

cep telefonu uyku

 

Prof.Dr Hikmet Yılmaz aynı zamanda uyku merkezi başkanlığı yaptığı üniversitede açıklamalarına şöyle devam etti; uyku merkezimize sabah uyanamama, uyku halinde solunum bozuklukları, uyku halinde hareket bozuklukları, uykusuzluk ya da aşırı derece uyku şeklinde şikâyetlerle günde 20 kişi başvurduğunu açıkladı.

Başvuran hastaların şikayetlerine göre kan tahlili yapıldığını açıklayan Prof.Dr Hikmet Yılmaz bazı durumlarda hastları ev ortamı düzeninde bir oda da 1-2 gün uyutarak izlediklerini açıkladı. Merkeze gelen hastaların en çok şikayet ettikleri konulardan diğeri ise sabahları geç uyanma problemi.Bunun sebebini gece uykuya dalma süresini geciktiren nedenlerden kaynaklandığını ifade etti.

 

cep telefonu radyasyıon

 

Radyasyon Etkisi !

 

Prof.Dr  Hikmet Yılmaz, “Kişilerde bir melatonin düzeyi vardır. Melatonin, ışıkla miktarı azalan, karanlıkla aktive olan, akşam 21.30’da vücutta salgılanmaya başlayan ve bizi uykuya hazırlayan hormondur. Cep telefonlarının  yaydığı led ışık, melatonin salgılanmasını engelliyor. Cep telefonlarının salgıladığı radyasyonun da uyanıklığa etken olduğunu düşünmekteyiz. Radyasyon beyinde uyanıklıkla ilgili merkezleri uyarıyor. Öte yandan radyasyon, bir yandan ışıkla kişinin uykuya dalması zorlaşıyor veya mümkün olmuyor” dedi.

 

kadin-uyku-telefon

 

Yatak Odasında Cep Telefonu İle Girmeyin !

 

Uyumadan önce oyun ve sosyal medya da vakit geçirme alışkanları olan insanlarda uyku için vücuttan salgılanan melatoninin en yüksek olduğu saatleri uyumadan geçirmiş oluyor ve daha zor uykuya girme problemleri yaşamakta. Melatoninin ikinci pik yapacağı dönemi. Bu da genellikle gecenin ikinci yarısını, saat 04.00’ü bulabiliyor. Prof.Dr  Hikmet Yılmaz sağlık bir uyku için 23:00 dan sonra yatak odanıza cep telefonunuz ile girilmemesi gerektiğini ifade etti

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler