Salı, Nisan 30, 2024

Fortnite Güvenlik Açığı, Milyonlarca Hesabı Risk Altına Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

2018 yılında yaptığı güçlü çıkış ile listeleri sallayan ve bu alandaki başarısını rekor kârlar ile pekiştiren Fortnite, oyuncuları riske atacak büyük bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kaldı.

Check Point Software Technologies şirketinde yapılan bir araştırmaya göre Fortnite üzerinde bulunan bir açık, milyonlarca kullanıcının kötü niyetli saldırı riski altında olduğunu gösteriyor. Keşfedilen açık, oyunun kimlik doğrulama sistemi üzerinde bulundu. Buna göre açığı keşfedip kullanmak isteyen korsanlar, tek bir tıklama ile oyuncunun hesabından sanal paralar satın alıp aktarabiliyor.

fortnite güvenlik açığı 1

Üstelik açık, yalnızca uygulama içi satın alımları değil, oyuncuların oyun esnasında gerçekleştirdiği sesli iletişimlere de ulaşma imkanı tanıyor. Epic Games, ortaya çıkan açığı kabul ederek oyunculara mevcut şifrelerinin yenilenmesini tavsiye etti. Açığın çözümü ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

Haziran ayı itibari ile 125 milyon kişinin oynadığı Fortnite, yapımcısı Epic Games’e de 2 milyar dolar kazandırdı. Battle Royal türünün ilk ismi PUBG karşısında en büyük ciddi rakip durumunda olan oyunun oyun konsolları ve mobil dahil tüm platformlarda desteği ücretsiz şekilde mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler