Salı, Nisan 30, 2024

Google Chorme’un Beta Sürümüne Karanlık Mod Eklendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geliştiricilere özel tasarlanan Chrome 74‘e yeni bir özellik eklendi. Beklenen karanlık modun betaya eklenmesi, orjinal sürüme gelmesinin an meselesi olduğunu belirtiyor.

Artık çoğu uygulamada karanlık mod özelliği var. Bu özelliğin önemi ise şu. Beyaz renk ekranda gerçekten fark edilir bi parlaklık oluşturuyor. Uzun vadede gözleri yoran renk, geceleri karanlıkta dahada beter oluyor. Heleki telefon kullanıyorsanız bu daha belirgin olarak yansıyor.

Gözlere rahatlık sağlayan karanlık mod yakın bir tarihte Google Chrome’a da gelecek. Chrome 74’e gelen karanlık mod yeni güncellemenin sancısı niteliğinde. Chrome ile birlikte Windows‘a da gelen bu güncelleme artık Windows’ta da siyah renklerin hakim olacağını söylüyor.

chrome74 dark mode gif

Windows’un ayarlar kısmından temayı koyu veya açık olarak ayarlayabileceksiniz. Bu ayar hem Windows üzerinde hemde Chrome üzerinde hakim olabilecek. Tabi isterseniz sadece Chrome’yi yada sadece Windows’u da ayarlayabiliyorsunuz. Yani yakın bir tarihte Chrome ve Windows karanlık moda sahip olacak.

Konu ile ilgili Thomas Steiner şu açıklamayı yaptı:

Süslü efektler, göz yoran reklamlar, animasyonlar ve otomatik oynatılan videolar bazen çok can sıkabiliyor. Hareketi ve animasyonu azaltma özelliğiyle birlikte geliştiriciler daha az hareket içeren sayfalar oluşturarak kullanıcıları memnun edebilirler. Buna otomatik video oynatmanın kaldırılması ve belirli kullanıcılara özel olarak sayfaların yeniden tasarlanması da dahil.

Chrome 74’e gelen karanlık mod yakın bir tarihte tüm PC’ler için yayınlanacaktır. Bakalım karanlık mod nasıl olacak. Siz karanlık modu kullanacak mısınız?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler