Salı, Nisan 30, 2024

Google’dan iMessage Benzeri Servis!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google , geçtiğimiz hafta Android’de RCS metin mesajı desteğini kullanıma sunmayı tamamladı ve hizmet şu anda ABD’deki tüm taşıyıcılarda kullanıma sunuluyor. Bu, ülkedeyseniz, Android cihazınızda iMessage tarzı mesajların keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Bunu etkinleştirebilmek için Google’ın Mesajlar uygulamasının ve taşıyıcı servislerinin en son sürümünü yüklemeniz gerekir. Mesajları göndermeye başlayabilmek için Jibe Hizmet şartlarını kabul etmeniz ve telefon numaranızı vermeniz yeterli olacaktır.

Bu ‘sohbet özellikleri’ varsayılan olarak açık değilse, Mesajlar uygulamasını başlattığınızda ‘Mesajlarla daha fazlasını yapmak’ isteyip istemediğinizi soran bir bildirim aramanız gerekir. Bildirime, ardından  Başlarken> İleri’ye dokunun ve ardından özellikleri açmak için Evet’e dokunun.

RCS messaging

RCS Mesajlaşmayı etkinleştirdiğiniz zaman, mesajınızın ne zaman cevap yazdığını ve mesajınızı ne zaman okuduğunu veya aldığını görebilirsiniz. Ayrıca görüşmelerinizde fotoğraf ve video, mobil veriler ve Wi-Fi üzerinden metin gönderebilirsiniz. Doğal olarak, bunlar yalnızca her iki tarafın da RCS mesajlaşmasına sahip olması durumunda işe yarar, ancak alıcınız olmasa bile, yine de SMS veya MMS yoluyla mesajlaşabilirsiniz.

Dilerseniz “okundu” ve “yazıyor…” göstergelerini kapatabilirsiniz. Seçenekler > Ayarlar > Sohbet Özellikleri menüsünde bu özelliğin aktif/pasif etme seçenekleri yer almaktadır.

Ek olarak Mesajlar uygulamasını kullanıyorsunuz gözlerinizin daha rahat okuyabilmesi için karanlık mod, güçlü bir arama motoru, Google Asistan desteği gibi bir çok yeteneğe erişebilirsiniz.

RCS üzerinden gönderilen mesajların şifreli olmadığını ve hizmetin iMessage’ın yaptığı gibi birden fazla cihazı desteklemediğini belirtmekte fayda var. Yine de, sıkıcı ol ‘SMS’ den daha iyidir ve Android için ileriye yönelik büyük bir adımdır. Şimdi dünya çapındaki diğer taşıyıcılar için gemiye binmek.

Türkiye’ye gelir mi?

Ne yalan söyleyelim şu an Türkiye ve Google arasında yaşanan problem dolayısıyla Google’ın bu tip bir özelliği ülkemize getirmesi zaman alabilir gibi görünüyor. Çünkü ilk önce Rekabet Kurulu ile arasındaki sorunu çözmesi ve ardından ülkemizdeki operatörler ile anlaşması gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler