Salı, Nisan 30, 2024

Medium, Elektronik Kitap Şirketi Glose’u Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Medium, sosyal tabanlı e-kitap şirketi Glose’u satın aldığını resmi olarak duyurdu. Glose, kullanıcıların kitap satın alıp okuyabilecekleri, ardından notları ve önemli noktaları arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri bir platformdur. Medium CEO’su Ev Williams, satın almayı duyuran basın bülteninde, şirketin “yazarların daha fazla okuyucuya ulaşmasına yardımcı olmak için yayıncılarla ortaklık kurmak için Glose ekibiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Ancak Engadget tarafından belirtildiği gibi, entegrasyon tamamlandığında Glose’un kitaplığı “Medium’un aylık 5 ABD doları ve yıllık 50 ABD doları aboneliklerine kesinlikle dahil edilmeyecek.”

Glose ve Medium arasındaki entegrasyonun son kullanıcıya yansıdığı zaman neye benzeyeceği hala biraz belirsiz durumda. Glose CEO’su Nicolas Princen, CNN Business ile yaptığı bir röportajda, okuyucuların bir makaleden kitaba atlayabilmeleri fikrini gündeme getirdi.

“Vizyon, birinden diğerine gidebileceğiniz bir deneyim yaratmaktır” diyor. “Bir makale okuyabilir ve daha derine inmek istiyorsanız, tek tıkla o içeriğe bağlanan bir kitap satın alabilirsiniz.”

Glose ve Medium entegrasyonunun bu konuda gidebileceği birkaç yol vardır. Medium’un bana okuduğum makalenin yazarının yazdığı kitapları göstermesi güzel bir yenilik olabilir. Daha da ileri giderek Medium, makalenin konusuyla ilgili kitaplar bulabilir ve bunları daha derine inmek isteyen okuyuculara gösterebilir.

Ev Williams ayrıca, Glose’dan ilham verici bir kitap pasajından bir blog gönderisini yayınlamayı kolaylaştırmak için CNN Business ile konuştu: “Bir kitap okuyorsam ve belirli bir pasaj benimle konuşursa, bunu bloguma sorunsuz bir şekilde götürebilirim , belki bunun hakkında yazabilir, belki bunun hakkında bir tartışma yapabiliriz. “ dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler