Perşembe, Nisan 25, 2024

Adobe Premiere Pro, Videolarınızı Sosyal Medya Platformlarının Boyutlarına Göre Düzenlemek için Yapay Zeka Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Videolarınızı kare, dikey ve 16:9 en boy oranlarına göre otomaik olarak düzenleyecek; Adobe Premiere Pro için yeni yapay zeka destekli “Auto Reframe (Otomatik Yeniden Çerçevelendirme)” özelliği ile farklı sosyal medya platformları için video düzeleme ile gelen sıkıcı, zaman alan süreci ortadan kaldırmayı umut ediyor.

Örneğin, YouTube’a, Instagram akışına ve Instagram Hikayelerine göndermek istediğiniz bir videonuz var ise ve şu anda bu videoyu üç farklı en boy oranına göre el ile düzenlemeniz gerekir fakat Auto Reframe sayesinde videoda meydana gelen ana eylemi otomatik olarak tanımlayacak ve ardından kare, dikey veya 16:9 boyutlarına sığabilecek şekilde kareyi bu görüntülerin etrafında kırpacak ve kaydırabilecek.

Bugün Uluslararası Yayıncılık Sözleşmesinde gösterilen özellik, şirketin yapay zeka platformu olan Adobe Sensei’yi kullanıyor.

 

Auto Reframe özelliği aslında, Premiere’in zaman çizelgesinde bulunan kliplere uygulanabilen bir efekt türü ve kullanıcılar algoritmanın videoda ne kadar hareket bekleyeceğini bilmesini sağlamak için üç hareket ön ayarı seçmesi gerekecek; Yavaş Hareket, Varsayılan ve Daha Hızlı Hareket 

Efekt, içeriğinizdeki eylemi izleyen ve aynı zamanda ince ayar yapabilmeniz için manuel olarak da ayarlanabilen hareket anahtar kareleri üretiyor. Ayrıca, video düzenleyicileri için çok zaman kazandıracak olan her en boy oranı için metni (altyazı ve benzeri) yeniden boyutlandırmak için de uygun ayrı bir çalışma yapıyor.

premiere

Diğer Adobe ürünlerine de destek verilecek

Adobe, Creative Cloud uygulamalarına sosyal platformlar göz önüne alınarak daha fazla özellik entegre ediliyor. Premiere Pro’nun ücretsiz mobil sürümü olan Premiere Rush CC, özellikle YouTube içerik üreticileri düşünülerek üretildi ve Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter gibi farklı sosyal ağlar için optimize edilmiş dışa aktarma seçenekleri sunabiliyor.

Auto Reframe özelliği/efekti bu yılın ilerleyen zamanlarında Adobe Premiere Pro’ya entegre edilecek fakat elimizde net bir tarih bulunmuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler