Cumartesi, Nisan 20, 2024

Akıllı telefonlar, İstanbulkart olarak kullanılabilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık İstanbulkart uygulaması ile, toplu taşıma kullanan vatandaşlar, İstanbulkart yerine akıllı telefonlarını kullanabilecek. Böylece kart yükleme derdi kalmadan, telefon üzerinden akbil kullanımı sağlamış olacaklar. Temel düzeyde her yerde İstanbul kart dolumu yapan yer bulamadığımızı düşünürsek, milyonlarca İstanbul’lu için iyi bir haber.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştirak şirketi BELBİM A.Ş.’nin geliştirdiği yeni projeyle İstanbullular, akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek.

İLK DENEMELER MART AYINDA BAŞLAYACAK

İstanbulkart’ı ulaşım kartı olmaktan çıkarıp şehirdeki bütün hizmetlerin alınabileceği bir araca dönüştürdüklerini belirten BELBİM A.Ş.’nin Genel Müdürü Yücel Karadeniz şunları söyledi;

“Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var. Yakında belediyenin bütün hizmetlerini İstanbulkart’ı bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağız. Aynı zamanda ulaşım için de teknolojik yeniliklerimiz devam ediyor. Mart ayı içerisinde ulaşımda hizmet için pilot uygulamalarımız başlayacak. Pilot uygulamalar birçok ulaşım hizmetinde yaygınlaştırılarak devam edecek.”

fa 2573
Akıllı telefonlar, İstanbulkart olarak kullanılabilecek 3

İLK OLARAK METROBÜS ÜZERİNDE DENENECEK

“İndir, yükle, okut, geç mottosuyla artık mobil uygulamalarda karekod uygulamasıyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek. Sanıyorum ilk uygulama metrobüs üzerinde olacak. Sonra da metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanabilecek. Vatandaş herhangi bir şekilde üzerinde plastik bir kart taşımadan pratik bir şekilde telefonuyla istediği yerde ulaşım hizmetlerinden faydalanacak. Cebinde fazladan kart taşımayacak.”

dd 8499
Akıllı telefonlar, İstanbulkart olarak kullanılabilecek 4
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler