Cuma, Nisan 19, 2024

Akınsoft Tarafından Dünyanın İlk İnsansı Robot Fabrikası Hizmete Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

16 Aralık 2015 yılında yapımına başlanan Dünyanın ilk insansı ve en büyük robot fabrikası AkınRobotics artık hizmete giriyor. Akınsoft‘un kurucusu olan Özgür Akın‘ın katılımı ile fabrikanın resmi açılışı dün düzenlenen bir etkinlik ile açıldı.

Akınrobotics Neleri Hedefliyor ?

Aslında ülkemizde böyle bir büyük fabrikanın kurulup robotlar üzerine çalışmaların yapılacak olması gerçekten büyük başarı. Biliyorsunuz, ülkece büyük sınavlardan geçerek dış mihrakların oyunları ile çok şeyler atlattık. Hala da oyunlar devam ediyor. Ancak ülke bireyleri olarak da böylesine imkanlar oluşturup, geliştirebiliyor olmak gerçekten taktir edilesi.

AkınRobotics bu fabrikada dünyada ilk kez robotların seri üretimi yapılacak. 15 metrekarelik küçük bir ofiste kurulan fabrika, şimdi Robotik Teknolojiler alanında AR-GE çalışmaları yapıyor. Çok yakında faaliyetlerini hızlandırarak çalışmalarına devam edecek olan AkınRobotics, vizyonunu da ilerleterek dünyaya büyük mesajlar verecek.

akin robotics 002

İlk Çalışmalar 2011 Yılından

Firma bundan 5-6 sene önce AS-PNCR-1 adını verdiği tarım robotunu geliştirmiş, bu sayede şeker pancarında verimi %95’lere çıkartmıştı. Ayrıca robota 2 defa alan tanımlaması yaptıktan sonra başka bir komut vermeden ekim, gübreleme, ilaçlama ve zararlı otlardan arındırma gibi işlemler yapabiliyordu.

Akınsoft‘un sonrasında geliştirdiği bir diğer robotu ise Akıncı-1‘di. Bu robot da Türkiye’nin ilk insansı robotu olarak kayıtlara geçtiği gibi, konuşabilme, sorulara cevap verme, matematiksel işlemler ve görüntü takibi gibi pek çok işlemi yapabiliyordu.

akinci robot

Akınsoft gibi bir firmayı zaten ülkemizde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden sonra uzun süredir tanıyoruz. Hatta eskiler bilir, internet cafelerdeki ilk yazılımları da Akınsoft vererek sıçrama yapmıştı. Şimdi ise AkınRobotics faaliyete geçiyor. Çok iyi buluşlar ve ürünler geliştirmek dileği ile diyelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler