Cuma, Nisan 26, 2024

Artık Sokaklar da Akıllı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra art arda gelen akıllı televizyon, akıllı saat hatta ve hatta akıllı ev eşyalarına yavaş yavaş alışırken akıllı kavramına bir yenisi daha eklendi Akıllı sokak. Peki İngiltere’ de başlayan akıllı sokak projesinin avantajları ne akıllı sokaklar bize ne katıyor ?

Akıllı Sokaklar Ne İşe Yarıyor ?

İngiltere merkezli bir şirket olan The New West End, dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir projeyi hayatımıza yavaş yavaş sokmaya başlıyor. Hedefi sokaklarımızdaki teknolojik öğelerin arttırılması olan bu proje ile birlikte sokakların, yolların teknolojinin nimetlerinden daha da fazla yararlandırılması amaçlanıyor.

Sadece yaya trafiğine açık olacak sokak, yürüyen insanlardan elektrik üretebilecek. Muhtemelen Piezo elektrik ile yapılacak olan bu yenilik büyük bir üretim kapasitesine sahip. Ayrıca duvarlarda kullanılan boyaların havayı arıtma özelliğine sahip olması sokaklardaki havanın daha temiz olması gelecekte böyle sokakların arttırılması durumunda bizi oldukça rahatlatacak.

londra sokaklari

Londra’ da bulunan Bird Sokağı’na yapılması planlanan bu yeni proje ile birlikte belediyelerin çevre düzenlemesi anlayışını kökten değiştirecek gibi gözüküyor.

Projenin ne zaman hayata geçeceği henüz belirtilmemekle birlikte. Şirket bu süreç içerisinde sokakta kullanılacak yeni teknolojik girişimlerin arayışına devam ettiklerini açıkladılar.

Ülkemizde de böyle yeniliklerin gelmesi dileğiyle…

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler