Cuma, Nisan 26, 2024

Always on Display Artık Galaxy S6 ve Note 5’de

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleriyle hayatımıza giren Always on Display yani her zaman açık ekran özelliğini artık Galaxy S6 gubu ve Galaxy Note 5 gibi modellerde de kullanabileceksiniz.

Samsung’un daha fazla şarj ömrü sunmak için Galaxy S7 ile birlikte kullanıma sunduğu Always on Display, Galaxy S6 grubu ve Galaxy Note 5 modellerine verilmemişti. Samsung bunun sebebini ise, bu özelliğin kullanılması için özel bir çipe ihtiyaç duyduğu ve bu çipin 2017 öncesi üretilen modellerde yer almadığını söyleyerek açıklamıştı.

859099398784

Bundan dolayı her Always on Display özelliğini Nougat güncellemesine dahil etmeyen Samsung, şarj ömrünü uzatmak için eklenen bu özelliğin eski modellerde tam tersi etki gösterdiğini ve bu nedenle kullanıcılara verilmediğini belirtmişti. XDA Geliştiricileri ise bu modelleri kullananlara bir kıyak çekti ve Always on Display özelliğini Nougat sürümüne sahip Samsung modelleri için devreye soktu.

Burada yer alan linkten APK dosyalarını indirebilirsiniz ancak  iki dosya var o iki dosyayı da indirmeniz gerekiyor. Bunları indirince gönlünüzce kullanmaya başlayabileceğiniz bu özellik sayesinde saat, takvim, pil durumu veya bildirimleri sürekli olarak ekranınızda görebileceksiniz.

Henüz geliştirilme aşamasında olan ama ROOT gerekmeden edinebileceğiniz bu özelliği kullanmak için tek gereken şey Android 7.0 Nougat sürümüne sahip bir Samsung telefon kullanıyor olmanız.

Sizden tek istediğimiz Always on Display’i kullandıktan sonra bizimle deneyimlerinizi ve telefonunuzun performansını ne yönde etkilediğini paylaşmanız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler