Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon Navi RX 5700 Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşlemci alanında rekabeti kızıştıran AMD, çok kısa bir süre önce yeni nesil işlemcilerini tanıttı. Marka bu alanda iddiasını arttırırken, bir yandan da yeni ekran kartları için beklenen tanıtım yapıldı. Çok detaylı olmasa da Computex 2019 kapsamında AMD Radeon Navi RX 5700 ekran kartları için ön gösterimin yapıldığını gördük.

AMD Radeon Navi RX 5700 Özellikleri Neler?

PlayStation 5 içerisinde de yer alan grafik birimi olması beklenen AMD Radeon Navi serisinin yeni üyesi, 7 nm üretim sürecinden geçiyor. İddialı bir performans değerine sahip olan AMD Radeon Navi RX 5700 modelinin bellek konusunda yenilenmiş bir seri olarak geleceği bilgisi var. GDDR6 bellekleriyle gelecek olan yeni ekran kartları, RTX 2070 modeline göre 100 FPS fark yaratmayı da başarmış durumda.

AMD Radeon Navi RX 5700

Strange Brigade oyununda yapılan karşılaştırmada RX 5700 modelinin çok daha başarılı olduğu görülüyor. RDNA adı verilen yeni bir mimariyle beraber gelen ekran kartları, Graphics Core Next mimarisine göre daha yüksek bir performans sunulmasını sağlıyor.

AMD Radeon Navi RX 5700

1.5 kata kadar watt başı daha yüksek performans değeri ve 1.25 kata kadar da daha yüksek saat performans değerinin olduğu açıklanan bilgiler arasında.

PCIe 4.0 desteğiyle beraber gelecek olan ekran kartlarının net tanıtımı ise 10 Haziran tarihinde yapılacak. Tanıtım sonrasında tüm detayları öğreneceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler