Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple, 9 Şubat İtibari ile Çin’den Ayrılacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple beyciğimizin iPhone fabrikalarına neler olacak, kapanacak mı?

Apple artık an itibari ile Çin’de yer alan mağazalarını Koronavirüs endişeleri için kapatmıyor, Apple Çin’de yer alan tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Mark Gurman’ın Bloomberg’e verdiği bir demeçte, şirketin 9 Şubat tarihine kadar Çin içerisindeki tüm şirket ofislerini, mağazalarını ve iletişim merkezlerini kapatacağını duyurdu.

Dünya çapında korona virüsüne yakalanmış yaklaşık 10.000 enfekte kişi mevcut. Çin’de 200’den fazla insan hastalıktan ölmüş durumda,

Dünya Sağlı Örügütü küresel çapta halk sağlığı acil uyarısı yaptı ve 50 yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez zorunlu CDC karantinası tetiklendi. Birçok havayolu şirketi Çin’e giden uçuşları kapatlı ve Apple geçtiğimiz haftalarda çalışanlarının Çin’e uçuş yapmasını yasaklamıştı bu hafta ise Apple, Çin’den çıkma kararı aldı.

Apple fabrikaları kapanacak mı?

Apple’ın, Foxconn tarafından işletilen Çin fabrikaları kapanacak mı belli değil, eğer böyle bir durum olursa sayılı bir çok fabrika ve içerisinde emek veren binlerce insan işsiz kalacak. Foxconn tarafından açıklamaya göre Salı gününe kadar bir tatil planlarının olduğu söylenildi.

Üretimde etkilenen şirket: Nintendo

Kyoto Shimbun’un demecine göre Çin’de ortaya çıkan korona virüsü, Nintendo fabrikalarını bile etkiledi ve Nintendo Switch oyun konsollarının üretimine kötü yönde etki ettiğini söyledi.

Apple, çevrimiçi mağazasının açık kalacağını söylüyor.

ezgif.com webp to jpg 7
Apple, 9 Şubat İtibari ile Çin'den Ayrılacak! 2

Son halk sağlığı ve önleme hususlarına dayanarak, şu andan itibaren Şubat’ta saat 24:00’e kadar-geçici olarak kapanacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler