Cuma, Mart 29, 2024

Apple Küresel Akıllı Telefon Pazarında Düşmeye Devam Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Canalys, Strategy Analytics ve Counterpoint’ten farklı şekilde dünyanın en iyi beş tedarikçisini sıraladı..

Q2 2019 smartphone shipments IHS

IHS Markit’e göre, iPhone sevkiyat düşüşü Nisan – Haziran 2019 arasında o kadar kötüydü ki Apple’ı podyumdan çıkarttı. 2019’un ikinci çeyreğinde 35,3 milyon satış miktarı yakalayan Apple, sadece Samsung ve Huawei tarafından değil Oppo tarafından da geriye düşürüldü. Fakat ilginç bir şekilde diğer bazı analiz firmaları Oppo’yu Xiaomi’den geride, yaklaşık 30 milyon ile beşinci sıraya koydu.

Tüm araştırma firmaları aynı zamanda akıllı telefon gönderilerinin Nisan – Haziran 2019 döneminde tekrar düştüğüne de karar verdiler, ancak bu durum hem Samsung’un hem de Huawei’nin rakamlarını artırmasını engellemedi. Fakat Huawei, ABD hükümeti ile ilgili belirsiz durumundan dolayı zorlu bir üçüncü çeyrekle karşı karşıya kaldı. Beşinci ve altıncı sırada Xiaomi ve Vivo markaları durgunlaşırken, LG ve Motorola bu rapora göre güzel bir hit yakalamış durumda.

Üçüncü çeyrek için bir değişiklik beklenmiyor. Apple ile Huawei arasında rekabet olabilir fakat Çinli firmanın aldığı yasaklamalardan dolayı tam olarak net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu, muhtemelen Samsung’un liderliğini kolayca uzatacağı anlamına geliyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler