Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple ve Qualcomm’un Anlaşması Üzerine Intel 5G Modem İşinden Çekiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple ve Qualcomm’un iki yıldır süren patent davasının resmi olarak çözüme ulaştırılması, her iki firma için kazançlı görünse de, Intel tarafında durum tam tersi görünüyor. Davanın çözülmesi ile birlikte Intel 5G modem işinden çekiliyor.

Teknoloji dünyasının geleceğini şekillendiren 5G teknolojisine geçiş sürerken firmalar da uygun donanımlı ürünlerini hazırlamaya koyuldu. Bu noktada mobil pazarda 5G modem üreteceği bilinen Intel, uzun zamandır devam eden Apple ve Qualcomm davasının çözüme ulaşması ile bu işten vazgeçti. Davanın uzlaşıya çıkmaması durumunda Apple’a 5G modem tedarik edebileceği bilinen Intel, bu gelişme ile birlikte yerini Qualcomm’a bıraktı.

Mobilde 5G Modem Üretimi, Karlı Görünmüyor

Gelişme ile birlikte açıklama yapan Intel CEO’su Bob Swan, 5G’deki fırsat ve ulaşılabilirliğin gizliliği noktasında heyacanlı olduklarını belirtirken, akıllı telefonlar için modem üretimi konusunda aynı heyecanın yaşanmadığını belirtti. Akıllı telefon modemlerinde karlılığın ve olumlu geri dönüşlerin net görünmediğini söyleyen CEO, bu alandan ziyade kablosuz ürünlere ağırlık vereceklerini belirtti.

Apple ve Qualcomm un Anlaşması Üzerine Intel 5G Modem İşinden Çekiliyor

Dolayısı ile gelecek nesil Apple ürünlerinde Intel modemleri görme ihtimalimiz bulunmuyor. Zira Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinde 5G modemi kullanıp kullanmayacağı bilgisi de kesin değil. Öyle ki firma, modem tedariğinde sıkıntılı süreçler yaşıyor. Belki de Qualcomm anlaşması ile birlikte Apple, bu yıl çıkacak olan yeni nesil cihazlarında Qualcomm imzalı modemleri kullanabilir. Yine de beklentiler, Qualcomm modemleri için 2020 yılını işaret ediyor.

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler