Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Apple’ın Baş Gizlilik Sorumlusu Jane Horvath Şirketten Ayrıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Apple’ın Gizlilik Departmanı şefi Jane Horvath, bir hukuk firmasına katılmak için şirketten ayrılmaya hazırlanıyor. Horvath, son birkaç senedir Apple’ın Baş Gizlilik Görevlisi olarak hizmet yaptı ve bundan önce şirkette küresel gizlilik kıdemli direktörüydü.

Horvath, Apple’a on yıldan fazladır emek verdi ve ayrıca daha öncesinde Google şirketinde görev yaparken Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nda Baş Gizlilik Görevlisi ünvanına sahipti. Şimdi ise Horvath, Apple ile birlikte çalışan ve Apple ile Epic Games arasındaki son davada Apple’ın yanında olan Gibson, Dunn ve Crutcher LLP hukuk firmasında çalışıyor olacak.

Jane Horvath, Apple’da neler yaptı?

jane horwath apple
Apple'ın Baş Gizlilik Sorumlusu Jane Horvath Şirketten Ayrıldı! 2

Baş Gizlilik Görevlisi pozisyonunda görev yapan Horvath, 2020 yılındaki CES ve Brüksel’deki 2022 Bilgisayarlar, Gizlilik ve Veri Koruma Konferansı da dahil olmak üzere çeşitli sebeplerle Apple adına gizlilik hakkında kamuoyu önünde konuşamalar yaptı.

Bloomberg tarafından yapılan haberde, Horvath’ın Apple’ın ticaret grupları ve Capitol Hill ile olan ilişkilerinden ve Avrupa’daki Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) uyumdan da sorumlu olduğunu belirtildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler