Perşembe, Nisan 25, 2024

Artık Instagram’a Kaydolurken Irk ve Etnik Kökenizi Belirteceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’ya ait sosyal medya platformlarından Instagram, son yıllarda hesabınızı kullanabilmek için doğum tarihinizi girerek yaşınızı doğrulama zorunluluğu getirmişti şimdi ise platform, kullanıcılardan ırk ve etnik kökenlerini paylaşmayı zorunlu hale getirecek ve bu bilgileri bilim insanları ile birlikte inceleyecek.

Instagram ekibi tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre, bu bilgilerin toplanma sebebi toplulukları platformu nasıl kullandıklarının anlaşılmasında önemli rol oynayacak. Şirkete göre kullanıcılardan elde edilecek veriler sayesinde toplumların uygulamayı kullanma biçimi hakkında grafik elde edilecek ve topluluklara özel yenilikler geliştirilecek.

Bu veriler ile topluluklara özel özellikler geliştirmede kullanılacak, bilim insanları ile ortak çalışılacak

instagram yeni özellik
Artık Instagram'a Kaydolurken Irk ve Etnik Kökenizi Belirteceksiniz 2

YouGov isimli mevzubahis düzenleme şu anda Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde bazı kullanıcı grupları ile gerçekleştiriliyor olacak. Açılabilir menü olarak kullanıcıların karşısına çıkacak olan YouGov anketi ırk ve etnik köken bilgilerinizi girmenizi isteyecek.

Kullanıcılardan toplanan veriler Florida, Teksas ve Boston eyaletlerindeki üniversiteler ile paylaşılacak, bilim insanları bu bilgileri analiz ettikten sonra sonuçları şirket ile paylaşacak. Açıklamaya göre bilgiler analiz edildikten sonra silinecek.

Meta tarafından yapılan açıklamalara göre bilim insanları ile paylaşılacak veri kümesinde kullanıcılara ait herhangi bir kişisel bilgi yer almayacak yalnızca etnik köken ve ırk bilgileri analiz için paylaşılacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler