Perşembe, Mart 28, 2024

Artık Sahip Olduğunuz NFT’leri Instagram Profilinizde Paylaşabileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bugün yaptığı bir açıklamada şirkete ait popüler sosyal medya platformlarından Instagram‘a gelecek olan NFT desteğinin uluslararası olarak kullanıma sunulmaya başlandığını duyurdu. İlk kez Mayıs ayında başlayan NFT testinden sonra artık Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika bölgelerindeki 100’den fazla ülkedeki Instagram kullanıcıları NFT cüzdanlarını bağlayarak sahip oldukları NFT’leri gönderi olarak paylaşabilecek.

Destek kapsamında Coinbase ve Dapper Cüzdanları artık kullanıma uyumlu üçüncü taraf cüzdanlar olarak kabul ediliyor. Şirket ayrıca platformdaki akış sistemini desteklenen blok zincirlerini içerecek şekilde genişletiyor.

Cüzdanlarınızı bağladıktan sonra sahip olduğunuz NFT’lerden herhangi birini profilinizde gönderi olarak paylaşabileceksiniz

instagram nft paylaşma 2
Artık Sahip Olduğunuz NFT'leri Instagram Profilinizde Paylaşabileceksiniz! 2

Instagram’ın NFT entegrasyonu sayesinde dijital cüzdanlarınızı bağladıktan sonra paylaştığınız NFT’lerde hem içerik oluşturucu hem de koleksiyoncu için ilgili atıflar otomatik olarak gönderiye etiketleniyor olacak ve paylaşılan gönderi “Dijital Koleksiyon” olarak etiketlenecek.

Artık Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet ve Dapper Wallet dahil olmak üzere üçüncü taraf cüzdanlarınızı hesabınıza bağlayarak sahip olduğunuz NFT’leri gönderi olarak paylaşabilirsiniz. Bunların haricinde desteklenen blok zincirleri arasında Ethereum, Polygon ve Flow yer alıyor.

Sahip olduğunuz NFT’leri paylaşabilmek için herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.

Bu yılın başlarında CEO Mark Zuckerberg, Meta’ya ait AR platformu olan Spark AR’yi kullanarak Instagram Hikayelerine getirebileceğiniz artırılmış gerçeklik NFT’leri veya 3D NFT’ler üzerinde çalışacağını da söyledi. Bugün itibariyle şirket, insanların dijital koleksiyonlarını Instagram Hikayelerinde AR çıkartmaları olarak görüntülemelerine ve paylaşmalarına izin vermeye başladığını da açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler