Cuma, Nisan 26, 2024

ASRock Intel Z390 Serisi Anakartları Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen anakart üreticilerinden birisi olan ASRock, yeni Intel Z390 anakart serisinin lansmanını ve şirketin popüler modellerinden olan Phantom Gaming serisine en son eklenen Phantom Gaming Anakartlarını duyurdu. Çok yönlü yeni anakartlar, Intel’in 1151 soket yapısı ve 9.nesil işlemci desteği ile birlikte geliyor.

Diğer anakart üreticilerinden de Pazartesi gününden itibaren yeni Z390 anakart modelleri gelmeye başlayacak. Zira Pazartesi ambargo süresinin tamamen kalktığı gün. Biz de yeni Intel Z390 anakart modellerinin incelemelerini çok yakında sizlerle paylaşacağız.

Daha Hızlı Bir Oyun Deneyimi Nasıl Olacak?

ASRock Z390 serisi anakart modellerinde bir kaç yeniliğe giderek oyun severlere daha iyi bir oyun deneyimi kazandıracağını belirtiyor. Fakat şöyle bir durum var, bu satırları okumaya başladığınızda otomatik olarak yeni anakartlardan büyük beklentiler içine girmiş olabilirsiniz. Fakat ASRock kanadında yeni özelliklere gelen büyük detaylar ne yazık ki bulunmuyor. O yüzden beklentilerinizi biraz indirmenizi tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki satırlar sitem içerir..

Hızlı internet geleceğin trendi olacakken, Türkiye’de bu hayali ne yazık ki kuramıyorum. Çünkü bu hayalleri bizim elimizden aldılar. Sene olmuş 2018 ama hala evlerde 16 Mbps diye vaat edilen internetler daha onu bile veremeden “6-7 ile alın idare edin ama bana 16 parası ödeyin.” diyerek kandırmacalara devam ediyorlar.

O yüzden ASRock bu konuda geleceğe yatırım yapmak için eski moda Gbps Ethernet portlarını kaldırarak yerine geliştirilmiş 2.5 Gbps LAN arabirimini devreye sokmuş. Bu sayede ağ performansınız eski versiyonlara göre 2.5 kata daha sağlıklı hale geliyor. Özellikle ASRock Z390 Phantom Gaming model anakartlarda bu ibareleri çok sık göreceğiz.

ASRock Z390 Serisi 002

asrock z390 phantom gaming itx ac

Bir de İstikrarlı Güç Olayı Var

Birazdan yeniliklerden bahsettikten sonra hep birlikte sonuçları tartmış olacağız ama ASRock diyor ki “yeni anakartlara bir de IR Digital PWM 12 Power Phase tasarımı ekledim.” Bu sayede Intel işlemciler daha fazla çekirdek sayısını anakarta sağlayarak daha yüksek performans verecek.

Hani bazen konuşuruz ya “İşlemcide anakart farkı performansa yansıyor mu?” diye. İşte ASRock burada devreye girdiğinde performans yönünden bir kaç tık daha önde olabilir. Ancak bu boş vaatte olabilir. Zira her şeyi test sonuçları gösterecek.

Ne demişler kontrolsüz güç, güç değildir..

asrock z390 taichi

asrock z390 phantom gaming itx ac 002

Tüm ASRock Z390 Anakartlarda Type-C Mevcut

Artık anakart üreticileri port olarak USB Type-C‘yi de unutmuyor. Bana kalırsa şimdiye kadar çoktan gelmesi gerekirdi ama geç olsun, güç olmasın demek ile yetiniyoruz. Ayrıca anakart üzerinde Creative Sound Blaster Cinema 5 ses desteği, canlı Polychrome SYNC RGB kontrolcüsü ve hızlı depolama imkanı için M.2 desteği sunuyor.

ASRock Z390 anakart modellerinden ise piyasaya toplamda 6 farklı ürün sunacak. Bu ürünlerin isimleri ise şu şekilde;

  • Z390 Phantom Gaming 9
  • Z390 Phantom Gaming 6
  • Z390 Phantom Gaming SLI/ac
  • Z390 Phantom Gaming SLI
  • Z390 Phantom Gaming 4
  • Z390 Phantom Gaming-ITX/ac

ASRock Z390 Serisi 004

4500 MHz RAM Desteği

Artık RAM MHz hızları konusunda da ciddi artışlar görülüyor. ASRock yeni Z390 serisi anakartlarında ise Overclock ile birlikte 4500 MHz‘e kadar destek sağlıyor. Aynı zamanda isteyen kullanıcılar Intel’in 8.nesil işlemcilerini de takabilecekler. Bu konuda 8. veya 9.nesil işlemci tercihi tamamen size kalmış. Sadece ufak bir BIOS güncellemesi yapmanız gerekecek.

Gelelim Sonuçlara

ASRock Z390 serisi yeni anakartlar oldukça başarılı ve üst düzey performanslara sahip. Fakat vermiş olduğu sonuçlara baktığımız zaman öyle gözünüzde büyütebileceğiniz muazzam değişiklikler yok. Tıpkı her ay çıkan bir akıllı telefon furyası gibi, yeni anakart modelleri de sadece daha iyi performans, daha stabil sonuçlar ve 9.nesil işlemci desteği ile ön planda olacak. Bu konuda tercih edip etmemek tamamen sizin elinizde.

ASRock Z390 Serisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler