Cuma, Nisan 19, 2024

ASUS Dev Boyutlu 3 HDR Monitörünü Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2019, tüm hızı ile devam ederken birbirinden farklı markaların birbirinden farklı ürünleri ile tanışmaya devam ediyoruz. Fuarın önemli markalarından ASUS, dev boyutları ile dikkat çeken 3 yeni HDR monitörünü gösterdi.

Televizyon boyutları ile dikkat çeken yeni ASUS monitörler, oyuncu odaklı geliştirildiği için iyi bildiğimiz ROG serisine dahil olarak sunulacak. İçerisinde VA panelleri barındıracak olan bu üç yeni monitör aynı zamanda FreeSync 2 ve DisplayHDR teknolojilerini destekleyecek.

asus yeni oyuncu mpnitörlerini tanıttı 2

Modellere baktığımızda XG49VQ, 49″ inç boyutuyla serinin en büyük monitörü olma özelliğini taşıyor. Ultra geniş açılı 32:9 oranlı bir görüntü formatına sahip monitör, 3840x1080p çözünürlük sunuyor. 144Hz yenileme oranına sahip bu monitör, HD olmasından dolayı çok yüksek piksel değerleri sunmuyor. Monitör aynı zamanda DisplayHDR 400‘ü de destekliyor.

Bir diğer ASUS monitörü ise XG438Q adı ile tanıtılan ve 43″ inç boyutuna sahip 4K monitör. Bu monitör de 120Hz yenileme oranına ek DisplayHDR 600 desteği sunuyor ve içerisinde iki adet 10W gücünde hoparlör barındırıyor. ASUS’un son oyuncu monitörü ise aralarında en ufak boyuta sahip XG32VQ. 32″ inç boyutuna sahip bu monitörde de 1440p ile 2K çözünürlük sunuluyor ve 144Hz yenileme oranına ek DisplayHDR400 teknolojisi barındırıyor.

ASUS’un XG49VQ ve XG32VQ modelleri bu ayın sonunda piyasaya sürülecek ancak XG438Q modeli bahar aylarında oyuncularla buluşacak. Monitörlerin satış fiyatları ise hala belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler