Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS ROG Serisi Bilgisayarlar Sanal Gerçekliğe Dönüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS‘un başarılı gamer serisi olarak nitelendirilen Republic of Gamers (ROG) dizüstü bilgisayarları sanal gerçeklik deneyimi ile birleşerek ekran kartlarını güncelledi. Yeni ekran kartı serisi ile birlikte daha üstün performans ve sanal gerçeklik deneyimini oyunculara yaşatmak için gelecek.

“Artık Her Yer Sanal Gerçeklik”

ASUS oyun sektörüne gireli tam 10 yıl oldu. Bu süre zarfı içerisinde piyasaya çıkartmış olduğu ürünlerin yanı sıra ROG serisi çok tuttu diyebiliriz. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda son zamanlarda gösterilen başarılı ivme, oyun severlerin de dikkatini çekmeye devam ediyor. ASUS‘un bu bağlamda geliştirmiş olduğu ROG serisi dizüstü bilgisayarlar, sanal gerçeklik destekli yeni ekran kartları ile artık çok daha iyi performans sunuyor.

Yeni nesil VR-Ready NVIDIA GeForce GTX 10 serisi ekran kartları ve yenilenen tasarımı ile sanal gerçeklik deneyimi ASUS ile oyuncuların karşısına çıkıyor. Özellikle bu seride yer alan GT800, G800, G752 ve Strix GL502 dizüstü bilgisayarlarında artık sanal gerçeklik deneyimi kusursuz bir şekilde sunuluyor. Yüksek performans ve enerji verimliliği sağlayan Nvidia GeForce GTX 10 serisi ekran kartlarındaki Nvidia G-SYNC teknolojisi ile birlikte gecikme ve teklemeler artık en aza indirildi.

Gelişen teknoloji ile birlikte oyun görsellerinde artık çok daha hızlı bir akış sağlayan ekran kartları ile karşı karşıyayız. Son zamanların popüler ürünleri arasında gösterilen sanal gerçeklik cihazları da artık laptop ve masaüstü bilgisayarların vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı.

ASUS-ROG-Pc
ASUS Oyun Bilgisayarlarında Pazar Lideri

Araştırma şirketi olan GfK Group tarafından oluşturulan satış verileri bu sene açıklandı. Rapora göre ASUS dizüstü oyun bilgisayarları %40 pazar payı ile liderliğini korumaya devam ettiği açıklandı. Açıkçası şuanda pazarda teknik özelliklerin iyi olmasının yanı sıra “ısınmayan” cihazlar çok daha rağbet görüyor. İçerisinde yer alan parçaların performansı ne kadar önemliyse, oyun oynarken ısınmayan cihazlar da artık günümüzde çok önemli olarak nitelendiriliyor. ASUS’da metal tasarımlı oyuncu bilgisayarlarında gerçekten iyi bir kitle yakaladı diyebilirim.

Yeni nesil Nvidia GeForce GTX 10 serisi ekran kartına sahip yeni ROG serisi cihazlar Eylül ayında oyun severler ile buluşacağı gibi, dilerseniz yeni ürünlere yakından bir göz atalım.

ASUS-ROG-Dizüstübilgisayar
ASUS ROG GX800

Bu model 18 inçlik 4K UHD ekrana sahip olduğu gibi, dünyanın ilk VR destekli dizüstü oyuncu bilgisayarı olarak üretilmiş. İçerisinde Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı bulunduğu gibi, 2-Way SLI özelliği bulunuyor. Nvidia G-SYNC teknolojisine ve yeni nesil sanal gerçeklik gözlükleri ile “tak çalıştır” uyumluluğuna sahip olan ROG GX800, oyun severlere tam anlamı ile güzel bir deneyim yaşatacak gibi. Ayrıca her tuş için özel ayarlanabilen RGB LED seçeneği de unutulmamış.

ASUS-ROG-Serisi-Performans
ASUS ROG G800

Yine Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartına sahip olan oyuncu bilgisayarı ROG G800‘de Intel K serisi işlemciler ve 64 GB’a kadar yükseltilebilen DRAM özellikleri ile birlikte geliyor. ASUS ROG G800, 4K UHD görüntüsü ile masaüstü monitörlerine yetişmeye çalışsa da, azıcık geride kalmış. Ancak yüksek performans, stabil ve overclock potansiyeli sunuyor. 

Arkadan aydınlatmalı olan tuşlar, mekanik anahtarlara sahip klavye ve sanal gerçeklik gözlüğü ile tam uyum (tak-çalıştır) oyun severler için güzel bir deneyim sunacak.

ASUS-ROG-Nvidia
ASUS ROG G752VS – G752VM

Intel’in i7 Skylake işlemcisi, 64 GB’a kadar yükseltilebilen DDR4 RAM ve Nvidia GeForce GTX 1070 ekran kartı ile mükemmel bir performans sunacak olan ASUS ROG G72VS, önceki nesil ekran kartlarına göre %80 daha yüksek performans sunuyor.

Cihazlar 4.0 GHz sistem hızı ile birlikte gelirken, Overclock araç takımı ile 120 Hz yenileme hızını görebiliyoruz. Ayrıca 178 derecelik geniş izleme açısı ile görüntü dizaynındaki alışa gelmişliğin önüne geçiyor.

ASUS-ROG-Dizüstü-PC
Bir de Nvidia Pascal mimarisini kullanan GeForce GTX 1060’a sahip ASUS ROG G752VM modeline bakalım. Bu seri de yine oyuncular için üretilmiş dizüstü bilgisayarlar arasında gösteriliyor. Yeni nesil Intel Core i7 Skylake işlemcisi ve 64 GB’a kadar yükseltilebilen DDR4 RAM donanımlarına sahip. Ek olarak anti-ghosting ve 30 tuşlu rollover özelliklerine sahip klavyesi ile geliyor.

 

asus-republic-of-gamer

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler