Cumartesi, Nisan 20, 2024

Banka Kredisi İle Telefon Almak Ne Kadar Mantıklı ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkesi uzaktan yakından ilgilendiren bu konumuzda size Banka Kredi Sistemi ile telefon almanın büyük avantajlarından bahsedeceğim.Ülkemizde yaklaşık 3 yıldır kredi kartına taksitle Telefon satın alma kaldırılmış olmakla birlikte bundan çok kısa bir süre önceye kadar da telefon taksitleri en fazla 6 Ay taksitle satın alınabiliyordu. Yeni gelen düzenleme ile yeni telefon almayı düşünenler için kolaylık sağlandı.

12 Ay Taksitle Telefon Alma Dönemi

Yılın son ayına özel aralık ayında tüm TÜRKİYE‘de 12 Ay taksitle telefon satımına başlandı. Peki telefon almak isteyen kişi hangi yöntemle satın almalı ? 

Cevabı kesinlikle Banka Kredi Sistemi ile satın alma olacaktır. Neden ? Bildiğimiz üzere ülkemizde 3 tane Ana Operatör firması bulunuyor. Bunlar;  TURKCELL, TÜRK TELEKOM ve VODAFONE. Bilindiği üzere operatör firmaları telefon satarken kullandığınız Mobil Hat,Ev Telefonu,Ev İnterneti üzerinde olmak üzere taksitle telefon satabiliyor.  Operatörlerde dikkat etmemiz gereken bir durum var. Vade Farkı !! 

Operatör firmalar telefon satışlarında peşin fiyatı üzerine ciddi vade farkları yansıtabiliyor. Telefon almak isteyen bizler ya bu vade farkını göz önüne alıp cihaz satın alıyoruz ya da nakit satın alma yöntemine başvuruyoruz.  Bu durumlardan sizi kurtaracak bir ödeme yöntemi var.

Nedir bu ödeme yöntemi ?

Kredi kartsiz taksitli cep telefonu almak istiyorum ne yapmaliyim101756 0

Çoğu telefon almak isteyen kişinin yardımına koşacak bir ödeme yöntemi olan ”BANKA KREDİSİ SİSTEMİ” ile telefon satın almak.Banka Kredisi sistemi ile telefon almanın en büyük avantajlarından bir tanesi cihaz alımında vade farkından kurtulmak oluyor. Operatörlerdeki yüksek vade farklarından kurtulup istediği telefonu peşin fiyatına satın alınabilmesi şuan piyasanın Telefon satımında canlanmasında rol oynayan en büyük etken diyebiliriz.

Operatörlerdeki satışı etkileyen bu ödeme yöntemi artık yavaş yavaş Operatörlere geçmeye başladı.Türk Telekom şuan tüm bayilerinde olmamakla birlikte Pilot bayilerinde ”Tüketici Finansman Sistemi” adında bir sistem ile sizi vade farkından kurtararak daha uygun fiyata telefon almanıza olanak sağlıyor. Umarım diğer Operatör firmalarında da bu ödeme sistemini aktif bir şekile görebiliriz.

Bugün telefon satın almak isteyen kişilerin çektiği bazı sıkıntılardan ve telefon satın alırken hangi ödeme yöntemini kullanması hakkında konuştuk. Artık müsadenizi isteyip yazımın sonuna geliyorum.Başka bir yazımda görüşmek üzere Hoşçakalın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler