Cuma, Nisan 26, 2024

BİM’in Sattığı Apple Aksesuarları Sahte Çıktı İddiası

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik kriz üzerine birçok firma Apple ürünlerini boykot etmişti. Sonrasında BİM‘de ABD krizinden midir bilinmez ama Apple ürünlerinin satışını iptal etmişti. Bunun üzerine bir şaşırtıcı durum yaşandı. BİM’in daha önce sattığı Apple aksesuarları sahte çıktı iddiası ortalığı karıştırdı.

Sahte Olduğu İddia Edilen Ürünler Nasıl BİM’e Girdi?

Apple INC‘in Türkiye’deki avukatlarının, Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla 7 Mayıs’ta BİM ‘e gönderdiği ihtarnamede, mağazalarda satılan ürünlerin incelemesi sonucunda bu ürünlerin APPLE tarafından üretilmediği ve taklit ürün olduklarının tespit edildiği belirtildi. İhtarnamede, bu ürünlerin satışına derhal son verilmesi ve bu ürünlerin nereden temin edildiğinin bildirilmesi istendi.

BiMin sattigi Apple aksesuarlari sahte cikti102861 1

BiMin sattigi Apple aksesuarlari sahte cikti102861 2

Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla çekilen ihtarnamenin sonuç bölümünde ise şunlara yer verilmiş. Apple markasının haksız olarak kullanıldığı taklit ürünlerinin satışına derhal son verilmesi istenirken stokta kalan aksesuar cinsi taklit eşyaların imha edilmek üzere Apple‘a teslim edilmesi isteniyor.

Bunun üzerine BİM, bundan sonra herhangi bir Apple‘a ait veya sahtesinin satışını yapmayacağını belirtti. BİM daha önce Apple’ın orijinal ürünüymüş gibi gösterdiği aksesuarlarından binlerce kişi aldı. Fakat yan sanayi ürünlerin yangına sebebine ve cihazların sağlıklı çalışmasına engel olduğunu belirtmekte fayda var.

BİM’den gelecek resmi açıklama ile ürünlerin orjinal olup olmadığı yakın zamanda anlaşılacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler