Cuma, Nisan 26, 2024

Black Mirror: Bandersnatch Davalık Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi film ve dizi platformu Netflix, çok sevilen Black Mirror serisinin son filmi ile ilgili davalık oldu. Kendi tercihlerimizi seçebileceğiniz bir yapım olan Black Mirror: Bandersnath aynı anlama gelen Choose Your Own Adventures isimli bir kitap serisi yüzünden mahkemeye verildi.

Choose Your Own Adventure serisi olarak bilinen kitapları yayınlayan Chooseco, bugün Netflix’i Black Mirror: Bandersnatch ile ilgili olarak mahkemeye verdi. Filmde kendi tercihlerini seçme başlığının ticari bir marka olduğunu belirten yayıncı firma, Netflix’in bu markaya ait lisansı ihlal ettiğini öne sürdü. 

black mirror bandersnatch 1

Ortaya çıkan bilgilere göre Netflix, 2016 yılından beri Choose Your Own Adventure lisansını almaya çalışıyor. Her ne kadar ikili ilişkiler arka planda yürütülse de Netflix, bu lisansı almamış ya da almaktan vazgeçmiş. Ancak Netflix daha önceki çocuk odaklı bazı interaktif yapımlarında da bu isimlendirmeyi kullanmış ve Chooseco firmasından uyarı bildirimleri almış.

Netflix tarafından herhangi bir dönüş sağlanmayan firma, bu kez son günlerin çok konuşulan yapımı Bandersnath ile gündeme gelen aynı olayı mahkemeye taşımış. Marka adını izinsiz kullandığı iddia edilen Netflix hakkında en az 25 milyon dolarlık bir tazminat talep ediyor. Netflix tarafında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler