Salı, Mayıs 7, 2024

Chery’nin Yeni Arabası Geliyor! Chery TR’den İlk Paylaşım

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chery, Türkiye’ye öyle bir giriş yaptı ki markanın araçları adeta yok sattı. Hem fiyat dengesi hem de performans dengesi beğenilen 3 model ile satışlara başlayan marka, bir yandan da yeni modeller için hazırlıklarına devam ediyor. Verilen bilgilere bakacak olursak bu yönde Tiggo serisinin de Omoda serisinin de yeni modellerle güncelleneceğini görüyoruz. Araçların ne zaman geleceğine ilişkin resmi açıklama gelmemiş olsa da Chery Türkiye Instagram sayfasından bu yönde ilk paylaşım yapıldı.

Yapılan paylaşıma göre markanın yeni gelecek aracı elektrikli Omoda 5 olacak. Resmi Instagram hesabından yapılan paylaşıma göre, araç çok yakında ülkemizde de satışa çıkacak. Paylaşımdan söz edeceğiz ama gelin önce aracın özelliklerini bir değerlendirmeye alalım.

Elektrikli Omoda 5 Nasıl Özelliklerle Gelecek?

Araçta 204 beygirlik güç sunan bir elektrikli motor yer alacak. EV modelde performans konusunda iddialı olan bu motor, 100 km hıza 7.6 saniye içerisinde ulaşabilecek. Birçok benzinli performans modeli aracın önünde bir süre olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun dışında aracın şarj menzili ve şarj süresi konusunda da iddialı olduğunu göreceğiz. 450 km menzil değerine sahip olacak Omoda 5 EV, 110 kW DC şarjı destekleyecek. 0’dan %80 seviyesine 30 dakika içerisinde ulaştığını göreceğiz.

Elektrikli Omoda 5

Yine tasarım anlamında mevcut olan Omoda 5 modeliyle benzer özelliklere yer verilecek. Ayrıca son nesil teknolojiler açısından da zengin bir araç göreceğiz.

Elektrikli Omoda 5

Gelelim yapılan paylaşıma. Kısa bir video şeklinde yapılan paylaşımda markanın yeni aracı için hava koşulları vurgusu yaptığını görüyoruz.

Yakın zaman önce elektrikli araçların soğuklarda performans kaybı yaşadığı ve bataryalarının çok hızlı tükendiği konusunda paylaşımlar ortaya çıkmıştı. Chery videoda Omoda 5 EV ile böyle sorunların yaşanmayacağının vurgusunu yapmış diyebiliriz.

Elektrikli Omoda 5 Ne Zaman Gelecek?

Video yeni paylaşıldı ve aracın yakında bizimle olacağı söyleniyor ama hala serinin ne zaman çıkış yapacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Muhtemelen 2024 yılının ilk 4 ayı içerisinde yeni modelin satışa çıktığını göreceğiz. Tabii ki fiyatının nasıl olacağı konusu da merakla bekliyoruz. Açıklamaları takip edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler