Perşembe, Nisan 25, 2024

Çiftlik Bank’ın Kurucusu Mehmet Aydın Interpol’un En Çok Arananlar Listesine Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl Çiftlik Bank ile binlerce kişiye vurgun yaparak yurt dışına çıkan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol’un  (Uluslararası Polis Teşkilatı) en çok arananlar (Most Wanted) listesine girdi.

2016-2017  yıllarında kurduğu Çiftlik Bank sistemi ile üye olanlara kazanç sunacağını iddia eden Mehmet Aydın, birçok televizyon programında çıkan reklamları sayesinde kısa sürede binlerce üye sayısına ulaşmıştı. İlk başlarda gerçekten kazanç elde edildiğini söyleyen üyeler daha sonralarda kazandıkları paranın hesaba geç yatması veya hiç yatmadığından şikayetçiydi. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında 27 yaşındaki Aydın, büyük bir vurgun yaparak ülkeyi terk etti ve yanında milyonlarca lira ile Urugay’a kaçtı.

0x0 flas gelisme tosun interpolde en cok aranan listesinde 1547014448858

Interpol’ün En Çok Arananlar Listesinde!

Milyonlarca lira ile ortadan kaybolan Aydın, Interpol’un en çok arananlar (Most Wanted) listesine girerken Aydın’ın gözaltı fotoğrafları da yayınlandı. Interpol’un resmi sitesinde yazanlara göre; “Türkiye hükümetinin talebiyle, veri sistemleri, bankacılık ya da borç verme kurumlarını kullanarak hırsızlık yapmak, bir şirketin yöneticisi olarak hile ile hırsızlık gerçekleştirmek, suç işlemek amacıyla organizasyon kurmak, kara para aklamak ve vergi kaçırmak” suçlarından arandığı belirtilmiş.

En çok arananlar listesine sadece kurucu Mehmet Aydın değil, kardeşi Fatih Aydın’da dahil edildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler