Perşembe, Nisan 25, 2024

Orta Seviye Dizüstü Bilgisayar Arayanlara: Asus VivoBook

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES 2019’da yeniliklerini sergilemeye devam ediyor. Bu seferde orta sekment bir dizüstü bilgisayar arayanlar için geliştirdiği Asus VivoBook serisini tanıttı. Asus, VivoBook serisinde NanoEdge tasarımı kullanarak çerçevesiz bir görüntüye kavuşurken aynı zamanda kibar bir bilgisayar arayanlara hitap etmiş.

Her sene düzenlenen CES (Consumer Electronics Show) bu senede ABD’nin Las Vegas şehrinde kapılarını teknoloji severler açtı. CES 2019’da birçok dünya devi markanın yeni ürünleri sergileniyor ve lansmanları düzenleniyor. Asus’un bu fuarda tanıttığı ürünlerden birisi ise orta seviye ve kibar, sade bir görünüm arayanlara hitap edecek Asus VivoBook dizüstü bilgisayar serisi oldu.

Asus VivoBook Serisinin Özellikleri

 Asus VivoBook, NanoEdge tasarımı sayesinde çerçevesiz, sade ve ince bir tasarıma sahip olmuş. Dizüstü bilgisayarda kullanılan işlemci, ekran kartı ve diğer bileşenler tasarıma göre teknoloji severlerin dikkatini çekmeyi başarmış. Ayrıca bilgisayarı ErgoLift menteşe sistemi sayesinde farklı modlarda kullanabilmenize imkan sağlıyor.

e8f5797776437e33d458e74e844806c6cbdedfcb

Asus’ın VivoBook serisinin tüm modellerinde Full HD IPS ekran bizleri karşılıyor. Bilgisayarın yonga seri tarafında 8. Nesil Intel Core i7 işlemcisinden güç alıyor. Ekran kartı olarak ise Maxwell tabanlı Nvidia GeForce MX130 grafik birimine yer verilmiş. Depolama alanı olarak 16GB RAM ve 256GB SSD ile 2TB HDD’ye kadar seçim yapılabilecek. Ayrıca dizüstü bilgisayarın bağlantı birimlerine bakacak olursak USB Type-C, USB 3.1 Gen 1 Type-A, USB 2.0, HDMI ve microSD yuvalarına yer verilmiş.

VivoBook serisin 14 inçlik ve 15.6 inçlik serilerinde yüzde 87 ekran kasa oranı bulunurken serinin 17.3 inçlik modelinde ise yüzde 85 ekran kasa oranı bulunuyor. Dizüstü bilgisayar 2019’un sonlarına doğru satışa sunulacağı bildiriliyor. Bilgisayarın fiyatı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler