Cuma, Nisan 26, 2024

CoolerMaster MK750 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı donanımları incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün sizlerle birlikte CoolerMaster MK750 klavye incelemesi gerçekleştireceğiz.

CoolerMaster’ın MasterKey serisine ait yeni ürünü MK750, tasarımdan performansa bizlere neler sunacak gelin hep birlikte öğrenelim.

Kutu içeriği ve tasarım

CoolerMaster MK750’nin kutu içeriği ile başlayacak olursak, oldukça tatmin edici, zengin bir içerik ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz. MK750’nin kutusunu açtığımızda karşımıza klavye; USB Type-C bağlantı kablosu, tuş sökme aparatı, WASD, ESC ve yön tuşlarına ek olarak bilek desteği ve kullanım belgeleri çıkıyor.

DSC00083

CoolerMaster MK750, bir oyuncu klavyesi olmanın ötesinde stil sahibi bir tasarım ile dikkat çekiyor. Mat siyah rengin hakim olduğu klavyenin malzemesi kobalt ile desteklenmiş alüminyumdan oluşuyor. Klavyenin çerçevesinde ise plastik görmek mümkün. Oldukça düz bir kesime sahip klavyede farklı çıkıntı ya da girintiler bulunmuyor. Boyut olarak da oldukça ergonomik görünen klavye, 1 kilogram ağırlığında olmasına rağmen kullanım açısından bir problem teşkil etmiyor.

cooler master mk 750 klavye incelemesi 005

Klavyenin sağ üst köşesinde multimedya tuşları dikkat çekerken, alt tabanda ise kaydırmaz destekler, kablo kanalları ve yükseltici görebiliyoruz. Kablo kanallarının derli toplu bir görünüm sunması açısından iyi düşünüldüğünü belirtmek gerek. Öte yandan yükselticiler, kullanım tarzına en uygun eğimi ayarlamanıza yardımcı oluyor.

cooler master mk 750 klavye incelemesi 018

Tasarım ile ilgili olarak dikkat çeken detaylardan biri de kutu içerisinde gelen ekstra tuşlar. WASD, ESC ve yön tuşlarından oluşan bu düğmeler, oyuncuların sık kullandığı tuşlar olduğu için ekstra katmanlı olarak yüksek ve kalın yapıda sunulmuş. Tuşlar, mor renkleri ile de dikkat çekici bir görünüme sahip. Renk demişken klavyenin RGB aydınlatma desteği mevcut ancak bu kısma ‘teknik detaylar’ başlığı altında değineceğiz.

DSC00084

Tasarım ile ilgili bir diğer detay da yine kutu içerisinden çıkan bilek desteği. Suni deriden imal edilmiş bu yumuşak destek, ne çok kalın ne çok ince yapıda olması sebebi ile kullanımı rahat bir deneyim sunuyor. Ayrıca desteğin mıknatıslı olması da kullanışı daha da kolaylaştırıyor. Ancak mıknatısların biraz daha güçlü olmasını beklerdik. Klavyeyi kaldırdığınızda ya da sert ve hızlı bir el çarpmasında bileklik desteğinin ayrıldığını görebiliyorsunuz.

cooler master mk 750 klavye incelemesi 010

Şimdi de gelin klavyenin teknik detaylarına değinelim.

Teknik detaylar

CoolerMaster MK750 klavye, tasarımı kadar sunduğu özellikler ile de ön plana çıkıyor. Bu alanda söylenebilecek ilk şey ise klavyenin sahip olduğu mekanik düğmeler. Cherry Mix tabanlı switchler ile gelen klavye kullanım tipinize göre sizlere 3 farklı switch türü sunuyor. Bu switchler; kırmızı, mavi ve kahverengi olarak belirlenmiş. Bizim incelemesini yaptığımız bu modelde bulunan switch türü ise Red Switch.

cooler master mk 750 klavye incelemesi 003

Kalite bazında oldukça yüksek olan Cherry Mix switchler 50 milyon tık ömrüne sahip. Elimizde bulunan Red Switch’in sunduğu tıklama hissiyatı ise oldukça keyifli. Ses konusunda mavi switche göre daha düşük ve tok sesli olan bu switch, dolu yağışlarında duyduğumuz seslere oldukça benzer bir geri bildirim sunuyor. 

Klavyenin tasarım bölümünde RGB kısmını atlamış ve o konuya burada değineceğimizi söylemiştik. CoolerMaster MK750, RGB tarafında oldukça güçlü bir yapıda geliyor. Kullanılan anahtar üstü aydınlatmalar ile çok daha doğru ve pürüzsüz bir renk deneyimi sunan klavye, 16.7 milyon renk ile de özgür bir renk deneyimi sağlıyor. Aydınlatma profillerinde ise önceki ve rakip modellere kıyasla bir artış gözlemliyoruz. 10 farklı renk profiline sahip klavyenin tüm profilleri özelleştirme imkanı sunuyor. Özellikle yağmur efektinin çok hoş göründüğünü söyleyebilirim. Aydınlatma ile ilgili ilginç bir anekdot ise klavye üzerinde yılan oyunu oynayabilmeniz. 

cooler master mk 750 klavye incelemesi 021

MasterKey 750, bir oyuncu klavyesinin tüm gerekliliklerini yerine getirebilecek donanım ve desteğe sahip. bu desteklerden en önemlisi tabii ki makro atamaları ve yazılım desteği. İlk kez Türkçe destek gördüğümüz yazılım ile klavye üzerinde aydınlatmadan makroya, makrodan profil kaydına tüm özelleştirmeleri gerçekleştirebilme imkanınız oluyor. Üstelik klavye içerisinde bulunan on-the-fly desteği sayesinde dilerseniz yazılıma da ihtiyaç duymadan FN tuşları ile makro ve RGB profilleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

cooler master mk 750 klavye incelemesi 008

Öte yandan klavyenin 32 Bit ARM Cortex M3 ve 512KB yerleşik bellekten oluşan dahili birimleri mevcut. Bu birimler sayesinde oluşturduğunuz RGB ve makro profillerinizi kayıt altına alabilir, farklı bilgisayarlarda ekstra yazılıma ihtiyaç duymadan dilediğiniz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Klavyenin 1MS‘lik tepkime süresine ve n-rollover desteğine sahip olduğunu da belirtelim. 

cooler master mk 750 klavye incelemesi 004

Klavyenin bağlantı tipinde ise 1.8 metreden oluşan altın uçlu USB Type-C kablosu öne çıkıyor. Ayrılabilir yapıda olan bu kablo sayesinde klavyeyi farklı ortamlara taşımak daha kolay bir hale geliyor. Cebinizde bir USB Type-C varsa, kasanızdan kabloyu sökmenize de gerek yok. Son olarak incelediğimiz klavyenin dil desteği İtalyanca. Ancak ürünün Türkçe dil destekli versiyonları ülkemiz pazarında da satışa sunulmuş durumda.

cooler master mk 750 klavye incelemesi

cooler master mk 750 klavye incelemesi 011

DSC00086

cooler master mk 750 klavye incelemesi 014

cooler master mk 750 klavye incelemesi 015

cooler master mk 750 klavye incelemesi 009

Hocanın yorumu

CoolerMaster MK750 klavye, sunduğu tasarım ve özellikler ile bir oyuncu klavyesinden beklenen her şeyi verebilecek düzeyde. Kullanılan yüksek kaliteli malzeme ve uzun ömürlü switchler, klaveyenin uzun yıllar kullanımına olanak sağlıyor. Yaptığımız oyun testlerinde de oldukça iyi bir deneyim sunan MK750, yeni bir klavye alacak kullanıcılar için iyi bir alternatif olabilir. 

Her ne kadar ülkemiz dolar kuru nedeniyle bu tür ekipmanlara yüksek meblağlar ödüyor olsak da CoolerMaster MK750, fiyatını hak edecek bir klavye olduğunu doğruluyor. Bu açıdan birikimi ve bütçesi olanlar için CoolerMaster MasterKey 750 klavyeyi sizlere öneririz hocalar.

MG 7429

Evet hocalar, bir inceleme yazısının daha sonuna geldik. Bu yazımızda sizlere CoolerMaster MasterKey 750 oyuncu klavyesinden bahsettik. Klavyenin video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, ürün hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

pch tavsiye eder odul png

CoolerMaster MK750 Klavye İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler