Cuma, Mart 29, 2024

Corsair Vengeance RGB Pro RAM İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhabalar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimi hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün, sistemlerimizde kanat görevi gören ve ışıl ışıl renkleri ile bizleri kendine hayran bırakan Corsair Vengeance RGB Pro RAM incelemesi gerçekleştireceğiz.

Corsair’in PC pazarına sunduğu birbirinden farklı ürünlerden sonuncusu olan yeni Vengeance RGB Pro bellekler, bakalım bizlere neler sunuyor?

Aman Aman Nereye Geldik!?

Bildiğiniz gibi sistem toplama rehberlerimizde en çok dikkat ettiğimiz, sizlerin de sistemlerinizi toplarken üzerinde en çok yoğunlaştığınız konulardan biri bellek, yani RAM. RAM’ler, bilgisayarlarımızın geçici hafızlarını oluşturun önemli parçalar. Çalışma hızları, kapasiteleri ve diğer özelliklerine göre sistemimize getirdikleri yadsınamaz derecede önemli. Bizler de yakın zamanda sistem toplayacak olanlara ya da sistemine yeni RAM ekleyecek olanlara yönelik bir ürün incelemesi gerçekleştirmek istedik. Bu bağlamda Corsair’in yeni Vengeance RGB Pro RAM’ini konuk ettik.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 002

Corsair Vengeance, seri olarak bizlere bilgisayar bellekleri sunan ve çok tercih edilen bir marka haline geldi. Topladığımız birçok sistemde de yer verdiğimiz Vengeance bellekler, bu kez yenilenerek RGB Pro adıyla piyasaya sürüldü. Daha önce Corsair Vengeance RGB modeli ile tanıştığımız RGB aydınlatmalar, bu kez Vengeance RGB Pro ile biraz daha iyileştirilmiş.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 010

Tasarım olarak yeni Corsair Vengeance RGB Pro bellekler, siyah mat yüzeye ve üstlerinde aydınlatma bölgesini barındıran beyaz plastik bölgeye sahip. Bir önceki RGB modele göre arttırılan aydınlatma alanı, tırtıklı yapıdan da kurtulmuş ve daha ferah ve geniş bir alan sunmuş. Üstelik aydınlatma alanının altına 10 adet ultra RGB LED konumlandırılmış. Bu LED’ler, önceki belleklere göre çok daha parlak ve doğru renkler sağlayabiliyor.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 019

Corsair Vengeance RGB Pro, iki farklı renk ile sunuluyor. Elimizde incelediğimiz bellekler siyah iken aynı belleklerin beyaz renkli versiyonlarına ulaşabilmeniz de mümkün. Bu siyah ve beyaz olan kısımlar ise belleklerin pasif soğutma görevini üstlenen metal plakalar. Overclock desteği de sunan bellekler, tüm soğutma görevini bu plakalar ile gerçekleştiriyor.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 016

Yeni Corsair Vengeance RGB Pro, adından da anlaşılacağı üzere üst düzey bir görünüm ve üst düzey bir performans sunmak için tasarlanmış. Corsair’in iCUE yazılımı ile tam uyumlu çalışan bellekler, aynı zamanda MSI Mystic Light ve ASUS Aura Sync ile de tam uyumlu çalışabiliyor. Kendi yazılımı ile düzenlenen aydınlatma sistemi ise birbirinden farklı 12 efekt sunabiliyor. Dilerseniz tek başına dilerseniz de anakart ve diğer parçalar ile aydınlatmayı senkronize çalıştırabiliyorsunuz.

Öte yandan belleklerin sunduğu performans da bir hayli yüksek. Birbirinden farklı varyasyonlara sahip bellekler, 2666MHz frekans hızından 4700MHz hızına kadar destek sunuyor. Tabii ki bu frekanslar aynı oranda gecikme değeri sunmuyor. Bizim elimizde incelediğimiz model ise 2x8GB olarak kit halinde satılan ve 3000MHz frekans hızında çalışan versiyon.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 006

Elimizdeki bu bellekler, dual kit olarak satılıyor ve toplamda 16GB bellek boyutu sunuyor. XMP profil desteği ile 3000MHz hızına kadar çalışabilen belleklerimiz, gecikme değeri bazında 15-17-17-35 seviyeleri sunuyor. Bu frekansa göre oldukça iyi gördüğümüz gecikme değerleri, kullanım esnasında sizi zor duruma sokacak durumda değil. Aksine kopyalama ve okuma hızlarında oldukça iyi değerler aldığımızı belirtebiliriz.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 012

Öte yandan bellekler, gereksinim duyduğu güç bazında da 1.35v‘a kadar enerji ihtiyacı duyuyor. RAM’leri anakartınıza ilk kez yerleştirdiğinizde ise bu oran 2333MHz olarak görünüyor ve voltaj değeri 1.2v oluyor. Ancak BIOS ekranından XMP desteği ile bu oranı 3000MHz’e yükseltebilmeniz mümkün.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme 018

Peki bellekler hangi anakartlara destek sunuyor? Bu konuda da oldukça iyi iş çıkaran Corsair, AMD tabanlı 300 ve 400 serisi anakartlar ile Intel tabanlı 100, 200, 300 ve X299 serisi anakartlar ile tam uyum sağlıyor. 

Hocanın Yorumu

Corsair, bilgisayar ekipman ve parçalarında artık kendini tam anlamıyla ispat etmiş bir marka durumunda. Sunduğu yeni Vengeance RGB Pro bellekler ile de kalitesini pekiştiren Corsair, önceki seri belleklerinde gösterdiği başarılı ivmeyi bu bellekler ile de sürdürmüş.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM İnceleme

Özellikle sunduğu yüksek güçlü aydınlatma ile kasanızın içini ışıl ışıl eden bellekler, performans alanında da günümüz ve gelecek gereksinimleri karşılayabilecek düzeyde başarı sağlayabiliyor. Kasanızda çekici, dinamik bir görüntü oluşturmak ve bu dinamikliği performans ile pekiştirmek isterseniz, Corsair Vengeance RGB Pro bellekleri sizlere tavsiye ederiz.

Evet değerli hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bu incelememizde sizlere Corsair Vengeance RGB Pro RAM’lerden bahsettik. Belleklerin inceleme videosuna, aydınlatma efektleri ve yazılımı ile ilgili tüm detaylara aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Corsair Vengeance RGB Pro RAM İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler