Cumartesi, Nisan 27, 2024

Drone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Drone Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan sadece bir kaç yıl öncesine kadar hayal bile edemediğimiz ürünler artık parmaklarımızın ucundan gökyüzünün semalarına kadar yükselebiliyor. İnsansız hava araçları (drone) bugün gidip alabileceğimiz fiyatlara indiği gibi, amatör seviyeden profesyonelliğe atılan adımlara kadar pek çok versiyonu bulunuyor. Biz de bu dünyaya giriş yapmak isteyen takipçilerimize kapsamlı bir drone rehberi hazırladık.

“Drone Almaya Karar Verdim”

Dediğiniz andan itibaren kafanızda pek çok tilki dolaşmaya başlayacaktır. “Acaba hangi markayı alsam ?“,”Acaba bu model iyi uçuyor mu ?“,”Fonksiyonları nasıl acaba ?” gibi deli sorular aklınızda uçuşup duracaktır. Biz de bunun önüne geçebilmek için sizlere drone alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konularına tek tek değineceğiz. Bu müthiş bir duyguya kapıldığınız anda sadece dronelar değil, diğer araçlar için de harika bir dünyaya giriş yapmış oluyorsunuz.

drone-tavsiye
Drone’lar İle Neler Yapabiliyoruz ?

Şuanda piyasada pek çok drone özelliklerine göre çeşitli fiyatlarda satılıyorlar. Peki bu drone’lar ile ne yapabiliriz ? Öncelik olarak drone deyince akla artık “kameralı mı ?” sorusu geliyor. Drone’lar kameralı ve kamerasız olarak ikiye ayrıldığı gibi, bizim odak noktamız daha çok kamerası olanlara yönelik oluyor. Çünkü siz drone’u uçururken bir yandan da kayıt yaparak “gerçekten uçuyormuş” hissiyatını en iyi bu şekilde hissediyorsunuz. Kamerasız olan dronelar ise tamamen amatör kişilere yönelik oluyorlar. 

Drone’ların kameraları ile birlikte satmak istediğiniz bir şeyin videosunu üstten çekebilir, bulunduğunuz bölgeyi göstermek için video hazırlayabilir veya fotoğraflar çekerek gökyüzünde sağlam kareler yakalayabilirsiniz. Drone‘lar paylaşacak bir şeyleri olan insanlar için işe yarar aletler zaten. Sıkıcı ve durağan bir yaşamınız varsa, mutlaka drone alıp keyfini sürmenizi tavsiye ediyoruz.

drone

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Merhaba, hobi amaçlı kçük bir drone aldım, pili 3,7v ve 20mah ve 40 dakikada şarj oluyor. Drone’a 3,7v ve 1700mah bir pil bağlasam drone’a zarar verir mi ?

    • Merhaba,

      Tabii ki verir fazla voltajdan drone uçuramazsınız. Aynı zamanda devreyi yakabilir. O devrelerde güç koruması mevcut değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler