Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dünyanın En İnce Çerçeveli Dizüstü Bilgisayarı ASUS’tan

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2019 tüm hızı ile devam ederken, dünyanın en ince çerçeveli dizüstü bilgisayarı ASUS‘tan geldi. Zenbook serisinin en son modellerinden olan Zenbook S13, Las Vegas’ta düzenlenen teknoloji fuarında görüntülendi.

Ayrıca bu model harici ekran kartına sahip en ince dizüstü bilgisayar olma niteliğini taşıyor. Kompakt yapısı ile birlikte, üst seviye sınıf donanımları ile 14 saat boyunca şarj ile kullanım imkanı sunuyor.

ASUS Zenbook S13 Teknik Özellikleri

Model 13.3 inçlik çerçevesiz ve Full HD NanoEdge ekranı ile birlikte gelirken, %95’lik gövde ekran oranına sahip. İçerisinde harici GeForce MX150 ekran kartı ve çok çekirdekli Intel işlemcisi ile birlikte kompakt bir dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor.

Zira yeni modellerde de uzun süreli batarya ömrü, hem iş hem de performans arayan kullanıcılar için oldukça iddialı. Önemli bir not daha paylaşmamızda fayda var; ASUS Zenbook S13 16 GB’lık bellek desteğinin yanı sıra, 1 TB SSD depolama desteği sayesinde hem iyi okuma – yazma hızları hem de yüksek kapasiteli depolama imkanı vaat ediyor.

Açıkçası yeni Zenbook modelinde 1 TB SSD geleceğini pek tahmin etmemiştim. Tabii ki bu etmenler fiyatı arttıran önemli unsurlar arasında yer alıyor.  Fakat şuan için yeni Zenbook modelinin Türkiye satış fiyatı açıklanmadı.

asus zenbook s13 004

asus zenbook s13 002

Parmak İzi Okuyuculu

Bu tip modeller ülkemizde de genellikle iş amaçlı tercih ediliyor. Zaten batarya ömrü ve yeni depolama seçeneklerinden yukarıda bahsetmiştim. Ayrıca Zenbook S13 dahili parmak izi okuyucusu ile birlikte bilgisayarı kilitleyip, tek parmak hamlesi ile açabilme imkanı sunuyor.

Son olarak modelin arka aydınlatmalı bir klavyeye sahip olduğunu ve tüm yüzeyi kapladığını da dip not olarak ekleyelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler