Salı, Nisan 16, 2024

Facebook, 2D Fotoğrafları 3D Hale Çevirebilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene Facebook, kullanıcıların üç boyutlu fotoğrafları görüntüleyebilmesine ve yayınlayabilmesine izin veren bir özellik duyurmuştu. Ancak, Facebook’un üç boyutlu fotoğraflar özelliği Portre Modu ile gelen ileri teknoloji akıllı telefonlar ile sınırlıydı.

Üç boyutlu fotoğraflar özelliğini daha fazla kullanıcıya sunmak için çalışmalar sergileyen Facebook, artık herhangi bir iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu bir fotoğrafa dönüştürebilen yeni bir makine öğrenimi tekniği geliştirdi (bir nevi yapay zeka).

İster standart tek kameraya sahip bir Android veya iOS cihazında çekilen yeni bir fotoğraf olsun, isterseniz son zamanlarda telefonunuza veya dizüstü bilgisayarınıza yüklediğiniz yıllanmış eski bir resim olsun. Hangi türde fotoğrafa sahip olursanız olun Facebook bunu 3D bir fotoğrafa dönüştürebilme potansiyeline sahip durumda.

Standart bir RGB görüntüsü verildiğinde, Facebook’un 3D Fotoğraflar evriral sinir ağı, her piksel için kameradan uzaklığı tahmin edebilir. Facebook bunu şu yollarla yapabiliyor

  • Bir dizi parametreleştirilebilir, mobil cihazlar için optimize edilmiş nöral yapı taşıyla oluşturulmuş bir ağ mimarisi kullanılıyor
  • Bu blokların etkili bir konfigürasyonunu bulmak için otomatik mimari arama, sistemin görevi çok çeşitli cihazlarda bir saniyeden daha kısa sürede gerçekleştirmesini sağlar.
  • Nicemleme işleminden potansiyel kalite bozulmasını en aza indirirken, mobil cihazlarda yüksek performanslı INT8 nicemlemesinden faydalanmak için nicemleme konusunda bilinçli eğitim.
  • Herkese açık 3D fotoğraflardan elde edilen büyük miktarda eğitim verisi.

iPhone 7 yahut daha yeni bir cihazınız var ise ya da yakın zamanda orta segment veya daha iyi bir Android cihaz aldıysanız, şimdi Facebook uygulamasındaki 3D Fotoğraflar özelliğini deneyebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler