Çarşamba, Nisan 24, 2024

Facebook 8,7 milyon Çıplak Çocuk Resimi Kaldırdı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, 8,7 milyon çocuk çıplaklık imgesinin sadece üç ay içinde moderatörler tarafından kaldırıldığını açıkladı.S Popüler sosyal paylaşım çocukların olası cinsel imajlarını otomatik olarak işaretlemek için yeni bir yazılım geliştirdiğini de ek olarak belirtti.Belirtilen yazılımın geçen sene sadece Facebook ekibine özel olarak kullanılıyordu.

Kullanıcıların Bildirimleri Üzerine Kaldırılmış

Yeni sistemin tüm kullanıcılara da açıldığını belirtti. Facebook, başka bir programın da çocuk istismarı ile cinsel sömürü ile ilgili olası durumlarını tespit edebileceğini söyledi.Facebook kullanıcıları tarafından bildirilen 8,7 milyon görüntü kaldırıldı.Geçtiğimiz yıl, Facebook, Commons medya komitesi başkanı Damian Collins‘in, platformda çocuk cinsel istismarı materyallerinin yaygınlığı konusunda ağır eleştirilere maruz kalmasına yol açmıştı.

AP 18297648456932.sized

2016’yılında BBC araştırmasının ardından , pedofillerlerin gizli Facebook grupları aracılığıyla çocukların müstehcen imajlarını paylaştığına dair kanıtlar bulmuştu .Şimdi, Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis, Facebook’un çocuk çıplaklığını tespit etmek ve Instagram’a da göz atmak için sistemleri birleştirmeyi düşündüğünü söyledi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler