Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook, Cambridge Analytica Skandalıyla 645.000 $ Para Cezası Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi , kullanıcıların verilerinin toplanması için Facebook’a 500.000 Sterlin (645,000 $ ) değerinde bir ceza hazırladı. Komisyon , ceza ile ilgili olarak, en az 1 milyon İngiliz kullanıcıdan elde edilen verilerin “adil bir şekilde işlenmemiş” olduğunu ve Facebook’un bu duruma karşı “uygun teknik ve kurumsal önlemleri almadığını” belirtti.

Veri Koruma Yasasına Göre Verildi

Cambridge Analytica skandalına bağlı ceza, 1998 tarihli Veri Koruma Yasası kapsamında izin verilen azami miktarı dır. Facebook, 2015 yılında Cambridge Analytica’nın iddialarını soruşturmak için “daha fazlasını yapması gerektiğini” söyleyen önceki başvuruyu vurgulayarak kararı gözden geçirdiğini kaydetti.Bir Facebook sözcüsü e-postayla gönderilen bir bildiride, “ICO’nun soruşturma boyunca tam işbirliğimizi kabul ettiğine ve İngiltere Facebook kullanıcılarının verilerinin Cambridge Analytica ile paylaşıldığını gösteren hiçbir kanıt bulamadıklarını da onayladık.”

“Şimdi soruşturma tamamlandığında, ICO’nun şimdi CA sunucularına erişebilmemiz için umduklarını ve bu sayede elde ettikleri verileri denetleyebildiğimizi umuyoruz.”

Çarşamba günü, Facebook’un gizlilik sorumlusu Erin Egan, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir gizlilik konferansında, şirketin ABD’deki kapsamlı federal gizlilik düzenlemesini destekleyeceğini söyledi .

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler