Salı, Nisan 16, 2024

Facebook “downvote” Düğmesini Test Ediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu Facebook, geliştirmelerine bir yenisini daha ekliyor. Kurulduğu günden beri beğeni ve paylaşım sistemli çalışan sosyal ağ, kullanıcıların uzun zamandır beklediği ‘beğenmeme’ butonunu çağrıştıran yeni bir “downvote” butonu üzerinde çalışıyor.

Birkaç gündür Facebook’un downvote isimli bir butonunun bulunduğu görseller internet ortamında dolanmaya başladı. Sosyal platformlarda da dikkat çeken bu özellik şirket tarafında da doğrulanmış durumda. Açıklamaya göre düğme tam olarak beğenmeme anlamında çalışmıyor.

Facebook sözcüsünün belirttiğine göre downvote düğmesi herkese açık gönderilerde bulunan ve içeriği bakımından tartışmalı yorumları işaretlemek amacıyla kullanılacak. Yani kötü söz, hakaret, yanlış bilgi gibi içeriğe sahip yorumlar bu düğme ile belirtilecek. Düğmeye tıklandığında ise sistem, kişiye yorum ile ilgili olarak “saldırgan, yanıltıcı veya konu dışı” türlerinden hangisine dahil olduğunu soruyor.

Bu seçimlere göre de yorum işaretleniyor ve duruma göre kaldırılıyor. Downvote düğmesinin henüz tam olarak kullanımda olmadığı söylendi. Sistem sadece herkese açık gönderiler üzerinde çalışacak. Sistemi deneyimleyebilenler ise ABD sınırları içerisinde bulunan bir kaç küçük gurup

Uzun yıllardır gelmesi beklenen beğenmeme butonu hakkında ise şirket kararlı görünüyor. Zira böyle bir butonun gelmesi ile birlikte paylaşımcıların beğenilmeme kaygısı ile paylaşım yapmayacağı düşünülüyor. Facebook 2016 yılında gönderiler hakkında farklı tepkilerden oluşan emoji butonlarını kullanıma sürmüştü. 

Diğer yandan downvote düğmesi ile ilgili olarak sistemin basit bir denetleme mekanizmasına dönüşebileceği düşünülüyor. Zira bu durum Facebook tasarımında da önemli değişimler getirebilir. Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, arkadaş ve aile paylaşımlarının diğer medya ve reklam paylaşımlarına göre daha üst sıralarda yer alması için çalışacaklarının sözünü vermişti. Böylelikle kullanıcılar kendilerinin ve arkadaşlarının gerçek yaşamları ile ilgili paylaşımlara daha kolay ulaşabilecek.

Tüm bu gelişmelerle birlikte daha iyi bir kullanıcı deneyimi hedefleyen Facebook bakalım kullanıcılara gelecekte neler sunacak. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler