Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook’ta Kullanıcılar Oyun Yayını Yaparak Para Kazanabilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya dünyasının en çok kullanılan isimlerinden biri olan Facebook, her geçen gün yeni özellikler kazanıyor. Kurulduğu 2004 yılının Şubat ayından itibaren gelişmeye devam eden ünlü platform, kullanıcılarını sevindirecek uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Son zamanlarda sıkça konuşulan bir yenilik de şüphesiz ki, Facebook üzerinden oyun yayıncılığı yaparak para kazanma özelliğinin platforma eklenmesi.

Oyun Yayıncılığı Her Geçen Gün Popülerleşmekte

Günümüzde video oyunlarıyla vakit geçirmeyi seven insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Her geçen gün daha büyük kitlelere hitap etmeye başlayan bu oyunlar, adeta hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Evde, sokakta, yolculuk esnasında; kısacası hayatımızın her noktasında oyun oynayarak vakit geçiriyoruz.

Kimi insanlar ise oynadığı oyunları diğer oyun sever kişilerle paylaşmak, bu eğlendiği vakitleri diğer insanlara da izletmek istiyor. Bu konuda pek çok hizmetten yayın yapmak mümkün. Fakat günümüzde oyun yayıncılarının en çok kullandığı hizmet, şüphesiz ki Twitch.

Oyuncular son birkaç yıldan beri bu platformu fazlasıyla kullanıyor. Her geçen gün popülerleşen ve şuanda oyun oynamayı seven hemen herkesin ismini mutlaka duymuş olduğunu tahmin ettiğimiz Twitch, oyunculara yayın yapmanın yanında para kazanma imkanı da sunuyor. Yani bu durumu, YouTube’daki yayıncıların para kazanmasına benzetebiliriz. Buradaki fark, Twitch yayıncılığının canlı olarak sürdürülmesi.

Twitch’in bu kadar popülerleştiği son dönemlerde, alternatif olarak pek çok platform adını duyurmaya çalıştı. Fakat hiçbiri Twitch’e rakip olamadı diyebiliriz. İşte bu noktada an itibariyle bir duyuruyla karşı karşıyayız. 2 milyardan fazla internet kullanıcısı tarafından benimsenen Facebook, oyun yayıncılığı konusuna da el atacağa benziyor.

Twitch İçin Çok Büyük Bir Rakip Doğuyor!

Geçtiğimiz günlerde oyun yayıncıları için bünyesine yeni bir sistem katmayı planladığı konusunda bazı söylentiler duyduğumuz şirket, Twitch’e benzeyen bir yayıncılık sistemini sosyal medyaya dahil edeceğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte; pek çok oyun yayıncısı ve oyun severin, Facebook‘ta daha fazla zaman geçireceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Facebookta Kullanıcılar Oyun Yayını Yaparak Para Kazanabilecek İÇERİKKK 1

Facebook Live üzerinden gerçekleştirilecek yayınlarda izleyici kitle, yayını yapan kişiye maddi bağışta bulunabilecek. Bu bağışı yapabilmek için belirlenen en düşük miktar ise 3 dolar olarak belirlenmiş durumda. Twitch üzerinden yayıncılara yapılan bağışlar ekrana aktarılırken, Facebook üzerinden yapılacak bağışlarda bu tür bir gösterge olacak mı, henüz belli değil.

Şirketin reklam alan videolardan %45 kesinti yaptığını düşünürsek, bu tür bağışlardan da kesinti yapacağı tahmin edilmekte. Son olarak; yaptığı açıklama ile sosyal medya devi Facebook, çok sayıda yayıncıyla anlaşmalar yaptığını da bir video ile açıkladı.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler