Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook İş Başvurusu Özelliğini 40 Ülkeye Genişletiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal medyası Facebook, işsizliğe de el atıyor. Geçtiğimi yıl ABD ve Kanada’da kullanıma sunulan iş başvurusu sistemi yakın zamanda sunulacak genişleme paketi ile 40 ülkeye yayılacak.

Dünyanın hangi yerinde olursak olalım hayatta kalmak için gerekli ihtiyaçlarımızı para ile karşılıyoruz. Tabii ki para kazanmak için de bir işte çalışmak gerekiyor. Günümüzde işsizlik büyük bir problem. Bunun çok farklı sebepleri olsa da haberimizi ilgilendiren kısmı işçi ile işverenin birbirinden haberdar olmaması.

Aslında günümüzde sosyal hayatımız dışında iş hayatımız da internet ortamına taşınmış durumda. Artık dükkan dükkan gezerek iş arayan kimse pek yok. Doğal olarak iş veren ihtiyacı olduğu işçiye internet ortamından daha kolay ulaşabiliyor. Aslında işçi ile iş vereni bir araya getiren çok sayıda online platform olsa da, kitle açısından bu güç Facebook’a geçebilir.

fb3

Geçen sene ABD ve Kanada‘da hizmete sunulan iş ilanları sistemi ile Facebook iyi bir yol kat etmiş görünüyor ki bu özelliği 40 ülkeye getirmeyi planlıyor. Buna göre şirketler ihtiyacı olan elemanlar için işletme sayfalarında ilanlar yayınlayabilecek. Gelen başvurular içerisinden de değerlendirme yapılıp başvurana Messenger üzerinden ulaşılacak.

Sistem sadece bununla sınırlı çalışmıyor, iş verenler şirket sayfalarında şirket ile ilgili geniş açıklamalara yer verebilecek ve işçiler işletme sayfalarındaki iş ilanlarına abone olabilecekler. Böylece ilanlar anında iş arayanlara bildirilmiş olacak.

fb4

Tabii bu gelişmeyle birlikte kullanıcıların yaptığı paylaşımların, tercih edilme durumunu etkileyebileceği aşikar. Ancak Facebook iş ürünleri müdürü Gaurav Doni, kullanıcıların hangi paylaşımları işletmeler tarafından görebileceği üzerinde tercih hakkı bulunacağını belirtiyor. Yani bir iş veren başvuranların gönderilerini görebilecek ancak sizin istemediğiniz, gizlilik ayarı gerçekleştirdiğiniz paylaşımları görüntüleyemeyecek.

Baktığımız zaman oldukça faydalı olacak olan bu sistem Türkiye’ye de gelirse, işsizliğe bir nebze de olsun ferahlık getirebilir. Zira ülkemizde Facebook kullanım oranı oldukça yüksek. Şimdilik 40 ülkenin hangi ülkeler olduğu belli değil ancak gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Günümüzde işveren ile işçileri aynı ortamda buluşturan birçok platform bulunsa da

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler