Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Facebook Pay ile Tanışın: WhatsApp, Instagram ve Messenger’da Ödeme Yapın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook dün gece Amerika Birleşik Devletleri’nde Facebook Pay ismini verdiği yeni ödeme hizmetini başlattı. Bu hizmet, Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram’daki diğer kişilere ve işletmelere ödeme yapmanıza olanak sağlıyor.

Banka kartınızı veya kredi kartınızı Facebook Pay’e ekleyebilir ve belirli uygulamalarda veya tüm Facebook uygulamalarında kullanılabilir olmasını isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz. Başlangıçta, hizmet Facebook ve Messenger’da bağış toplama etkinlikleri, oyun içi satın almalar, etkinlik biletleri, kişiden kişiye ödemeler ve Facebook Marketplace’teki belirli sayfalar için ödeme yapmak üzere sunulacak.

Şirket, Facebook Pay’in bir zaman çizelgesi belirtmeden Instagram ve WhatsApp’ta kullanıma sunacağını belirtti.

WhatsApp Pay olarak bekleniliyordu.

Facebook’un 18 aydan uzun süredir Hindistan’da WhatsApp Pay’i test ettiğine dikkat çekiyor. Temmuz ayında şirket, hizmetin tam sürümünü yıl sonuna kadar piyasaya çıkarmayı planladığını doğruladı. Ancak, bu ayın başlarında, Hindistan Merkez Bankası ve Hindistan Rezerv Bankası (RBI) Yüksek Mahkemesi şirketin henüz veri yerelleştirme normları ile uyumlu olmadığını söyledi. Bu reddedilme, servisin kullanıma açılma planlarına engel olabilir.

Facebook Pay

Rakipler çok fazla

Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde; Square, Venmo, Google Pay ve Apple Pay gibi sektör içerisinde ki büyük isimler ile rekabet edecek. Bu nedenle şirket projeyi başarıya ulaştırmak için büyük kullanıcı tabanının ön plana çıkacağını ümit edecektir. Bunlara ek olarak, pek çok insan, kişisel verilerin ele alındığı eski püskü kayıtlarından dolayı Facebook üzerinden ödeme yapmak konusunda rahat edemeyecektir.

Para ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Evrensel baktığımızda, insanlar bunu doğrudan Instagram’dan mal satın almak veya WhatsApp’taki aile üyelerine veya arkadaşlarına para göndermek için kullanmak isteyebilir. Bunların yanında; Instagram’dan yapılan satışları daha da hızlandırabiir ve daha güvenilir hale getirebilir.

Facebook Pay, Mark Zuckerberg’in Facebook’un tüm uygulamalarını uyumlu hale getirme vizyonuna yaklaştırıyor. Ancak, uygulamalar arasında kullanıma sunmak şirket için iyi bir fikir olup olmadığını söylemek için henüz çok erken.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler