Cuma, Mart 29, 2024

Facebook, TikTok Kullanıcılarına Para Ödüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli yazılım şirketi ByteDance’in sahibi olduğu videolu sosyal medya uygulaması TikTok, son zamanlarda ülkelerin yasakları ile uğraşırken aynı zamanda yeni rakipleri ile de mücadele etmeye çalışıyor.

Facebook‘un satın aldığı Instagram, Ağustos ayının başlarında Reels ismini verdiği özelliğini kullanıcıların erişimine açacak, Reels‘i kullanıma sunmadan önce içerik üreticisi arayan şirket; TikTok kullanıcılarına para teklifi veriyor.

Dünyanın en çok kullanılan ve en çok içerik üretilen uygulaması TikTok, en fazla kullanıcıya sahip olduğu ikinci ülke Amerika Birleşik Devletleri’nde erişime kapatılma riski ile karşı karşıya fakat şirketi korkutan tek şey bu erişim yasağı değil.

Forbes’in web sitesinde yer alan bilgilere göre, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram beyciğim, kısa süreli video kısmı Reels’i Ağustos ayının ilk haftasında kullanıma sunacak.

instagram reels

Şirket, Reels’i aktif etmeden önce düzenli olarak içerik üretecek kişiler arıyor ve bunun için TikTok’ta milyonlarca takipçisi olan kişileri hedef alarak Tiktok’u bırakıp Reels’e geçmeleri için yüksek miktarda para teklifleri sunuyor.

Reels, TikTok’un en büyük rakibi olacak

Instagram içerisinden erişilecek özellik Reels, Çin merkezli şirket ByteDance’in TikTok uygulamasına karşı rakip olmak amacı ile Facebook tarafından geliştirilmiş bir girişim olarak nitelendiriliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler