Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook’a ‘Yakın Arkadaşlar’ Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, Messenger için sınırlı bir yakın arkadaş çevresiyle içerik paylaşmanızı sağlayacak yeni bir özellik geliştiriyor. Şu anda “Sık Kullanılanlar” adı altında geliştirilmekte olan özellik, ilk olarak uygulama araştırmacısı olan Jane Manchun Wong tarafından sızdırıldı.

Facebook’un sahip olduğu ağın geçtiğimiz sene uygulamaya eklemiş olduğu Instagram’ın ‘Yakın Arkadaşlar’ isimli özelliğine benzer bir sistem olacak. Facebook’un Sık Kullanılanları, bazı arkadaşlarınızı kendi çevrenizde olacak şekilde manuel olarak belirlemenizi sağlar. Ardından, Messenger’ı kullanarak paylaşmak istediğiniz bir Hikaye veya kamera çekiminiz olduğunda, bu listeye gönderebilirsiniz.

Facebook Favorites
Facebook'a 'Yakın Arkadaşlar' Özelliği Geliyor! 2

Facebook’a göre gereksiz

Bu, tüm arkadaşlarınızın Facebook Hikayenizde yayınlanan içeriği görmesine izin vermek veya başkalarına doğrudan mesajla özel olarak göndermek arasında bir temel olacak. Ancak, Instagram’ın aksine, Facebook, bu özelliğin gerçek Facebook Hikayenizi kimin göreceğini kısıtlamanın bir yolu olmadığını söylüyor.

Sık kullanılanlar, insanları yıllar içinde birikmiş sıradan tanıdıkların balon listesi hakkında endişelenmeden, Facebook’ta daha fazla paylaşmaya teşvik etmek için bir girişim gibi görünüyor.

Bu özellik, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in şirketin sosyal ağlarını şehir meydanından ziyade oturma odasının dijital eşdeğeri olan daha gizlilik odaklı bir iletişim platformuna dönüştürme girişimleriyle de aynı doğrultuda. Facebook zaten Arkadaş Listeleri adlı benzer bir özelliğe sahiptir, bu da Facebook arkadaşlarınızı Yakın Arkadaşlar, Tanıdıklar ve Kısıtlı olarak sıralamanızı sağlar. Ancak, Sık kullanılanlar daha basit bir yaklaşım sunabilir gibi görünüyor, tercih edilen arkadaşlar sadece tek bir liste ile yetiştirmek için, Instagram’ın yaklaşımına benzer.

Özellik şu an prototip aşamasında

Facebook’un yeni ‘Sık Kullanılanlar’ isimli özelliği şu anda prototip aşamasında ve yeterince erken ki şirket bile resmen dahili bir test başlatmış değil. Bu da demek oluyor ki, resmi bir açıklama gelmeden önce çok fazla şey değişebilir, belki de Instagram’da mevcut olan özellikten daha da gelişmiş olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler