Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook’ta Attığı İftira Yüzünden 350 Bin TL Tazminata Mahkum Edildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birleşik Krallığa bağlı olan Nambucca‘da iki oteli bulunan Kenneth Rothe‘un hayatı karardı. Facebook üzerinden başka bir kişiye attığı iftirada “bu otellerde çocuk istismarı var” yazması üzerine başı belaya girdi. Polisler tarafından kişinin yazdığı içerikler incelemeye alındı ve 350 bin TL tazminata mahkum edildi.

Sosyal Medya Üzerinden Yazılanlara Dikkat

Her gün sosyal medya üzerinde binlerce kişi farklı kişilere hakaret, iftira ve incitici sözler söyleyerek işleri farklı yerlere çekebiliyor. Bu durum ülkemiz için de geçerli olduğu gibi, genellikle fake hesap açan çocuklar bu konulara alet oluyorlar. Ancak gerçekten kişileri karalamak için de atılan iftiralar başınıza bela açabilir. Nambucca‘da yaşayan Kenneth Rothe kişisel Facebook hesabından bir otel hakkında “bu otellerde çocuk istismarı yapılıyor” yazınca ortalık karıştı.

Yapılan paylaşımın ardından otelin sahibi işlerinin bozulduğunu ve müşteriler tarafından değer kaybettiğini görünce 74 yaşındaki işletmeci bu paylaşımı mahkemeye taşıdı. Açılan mahkemeyi inceleyen kişiler tarafından Facebook‘ta yazılan yazıların gerçek ile ilgisi olmadığı saptandı ve paylaşımı yapan Rothe’a maddi ve manevi olarak 115 bin dolar (350 bin TL) tazminat ödemeye mahkum etti.

facebook-hakaret

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler