Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook’un Yeni Çöpçatanlık Hizmeti Artık Test Aşamasında!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook mayıs ayında Dating isimli çöpçatanlık hizmetini duyurmuştu. Facebook bu hizmetini Kolombiya’da test etmeye başladı. 

Mayıs ayında Facebook, Tinder gibi çöpçatanlık uygulamalarına rakip olarak Dating isimli hizmeti tanıttı. Tinder gibi uygulamalardan farklı olarak bu hizmet olarak Facebook mobil uygulaması içinde bulunuyor. 

236557 1 5ba4412d07b86

Facebook Dating Nasıl Çalışıyor?

Facebook Dating diğer çöpçatanlık uygulamalarının aksine Facebook mobil uygulaması içinde bulunan bir hizmet. Bu hizmeti kullanmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. 

İlk önce Dating profilinizi oluşturmanız gerekiyor. Gittiğiniz okul, Çalıştığınız iş, dini görüşünüz gibi bilgileri ekleyerek size daha uygun biriyle eşleşebiliyorsunuz. Profilinize 9 adete kadar fotoğraf ekleyebilirsiniz. Facebook tarafından sorulan 20 soruyu isteğe bağlı cevapladıktan sonra profiliniz hazır hale geliyor. Maalesef profilinize biyografi ekleyemiyorsunuz. 

Facebook hesabınızdan isminiz ve yaşınız Dating profilinize otomatik olarak aktarılacak. Daha sonra bu bilgilere göre size uygun en fazla 100 Km uzaklıktaki insanlar ile eşleştirecek. Diğer çöpçatanlık uygulamalarında olduğu gibi hangi özellikteki kişilerle eşleşmek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Sizi Facebook’tan engellediğiniz veya Facebook’ta arkadaş olduğunuz kişilerle eşleştirmiyor.  

Facebook Dating’den gelen mesajlar Messenger’dan ayrı olarak Dating posta kutusuna gelecek. Maalesef mesaj olarak fotoğraf ve link gönderemiyorsunuz. Bunun için karşıdaki kişiye telefon numarası vererek veya verdiği telefon numarasını alarak konuşmaya WhatApp veya benzeri bir uygulamaya taşımanız gerekecek. Yine de güvenmediğiniz kişilere telefon numaranızı vermenizi önermiyoruz

Sizce Facebook Dating Tinder yerine kullanılabilir bir hizmet mi? Yorumlarda belirtiniz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler