Cuma, Nisan 26, 2024

İnstagram’da Takibi Bırakan Kişiler Nasıl Tespit Edilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Selam PC Hocası‘nın kıymetli takipçileri. Bu yazımızda sizlere İnstagram üzerinden sizi takip etmekten vazgeçen, yani takibi bırakan kişileri nasıl öğreneceğiniz göstereceğiz. Gelin hep birlikte bu işlemi nasıl yapacağımızı görelim.

Bu işlem için bize bir adet bilgisayar ve Microsoft Excel gerekiyor. Bu iki ürün sizde mevcutsa işleme başlayabiliriz. Gelin sıra halinde işlemleri uygulayalım.

1- Tarayıcınıdan İnstagram’a Giriş Yapın!

İlk olarak internet tarayıcınızdan İnstagram’a giriş yapıyorsunuz. Daha sonra profilinize giriş yapıyorsunuz. Eğer bulamadıysanız resimde kutu ile gösterilen yere tıklayabilirsiniz.

instagramm 1

2- Profili Düzenle!

Daha sonra profilinizde kullanıcı adınızın yanında yer alan Profili Düzenle butonuna tıklıyoruz.

instagramm 2

3- Gizlilik ve Güvenlik!

Devamında açılan sayfada Gizlilik ve Güvenlik sekmesine geçiş yapıyoruz.

instagramm 3

4- Hesap Verileri!

Açılan sayfada orta kısımda Hesap verileri adında bir başlık yer alıyor. Alt kısmında bulunan Hesap Verilerini Görüntüle butonuna tıklıyoruz.

instagramm 4

5- Bağlantılar!

Yine açılan sayfa üzerinde sağ kısımda yer alan Bağlantılar başlığını görmeniz gerekiyor. Bu başlık altında yapmanız gereken iki işlem var. İlk olarak Seni takip eden hesaplar yazısı altındaki Tümünü Gör butonunun üzerine geliyorsunuz. Sağ tıklayıp bağlantıyı yeni sekmede aç butonuna tıklıyorsunuz.

Devamında Takip ettiğin hesaplar yazısının altındaki Tümünü Gör butonunun üzerine gelip sağ tıklayıp bağlantıyı yeni sekmede aç butonuna tıklıyorsunuz.

instagramm 5

6- Açılan Sekmeler!

Açtığınız her iki sekmede de yapmanız gereken işlemler var. Her iki sekmede de Daha Fazlasını Gör yazılı bir buton yer alıyor. Bu butona sürekli basıp sizi takip eden ve sizin takip ettiğiniz tüm hesapları görün.

instagramm 6

7- Excel’e Geçin ve Yeni Kural Oluşturun!

Excel’e geçtikten sonra listelerinizi tamamen kopyalayıp ayrı ayrı sütunlara yerleştirin. Devamında A Sütunu seçiliyken sağ üst kısımdaki Koşullu Biçimlendirme‘nin üzerine gelip alt kısımdan “Yeni Kural…” butonuna tıklıyoruz.

instagramm 7

8- Açılan Sekmedeki İşlemler!

Açılan sekmede “Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan” seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra alt kısımdaki kutuya bu kodu resimdeki gibi yazın. Devamında B sütununada aynı işlemi uyguluyoruz.

Devamında formül yazılan yere ; ekliyoruz. Sonra ilk seçtiğimiz A sütununun A1‘inin üzerine tıklıyoruz ve formül kısmında A1 yazana kadar F4’e tıklıyoruz. A1 çıktıktan sonra formülün devamına )=0 yazıyoruz. Sonra Biçimlendir‘e tıklıyoruz ve çıkan Dolgu sekmesinden renk seçip Tamam’a tıklıyoruz. Devamında kuralı oluşturmak için tekrar Tamam‘a tıklıyoruz.

instagramm 8

9- Ve Takibi Bırakanlar Ortaya Çıktı!

Daha sonra ekranda sizi takip etmeyen kişiler sizin seçtiğiniz renk ile ortaya çıkıyor. Renkli kutulardaki isimler ne yazıkki sizi takip etmiyor.

instagramm 9

Evet. Bu yazımızda sizlere İnstagram üzerinden sizi takip etmeyen kişileri nasıl saptayabileceğinizi gösterdik. Sizde bu yöntemi kullanarak saçma sapan programlara muhtaç kalmadan sizi takip etmeyenleri öğrenebilirsiniz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

14 YORUMLAR

  1. güzel paylaşım. böyle bir çalışma arıyordum. yalnız ekran alıntısındaki excel kodu yazı olarak da yazmanız güzel olurdu. o kısma zoom yapıp kendim el ile yapmaya çalışıyorum. 🙂 ama güzel çalışma tebrikler.

  2. merabalar. kod kısmı ve devamında yapılması gerekenler de takıldım. birkaç kere denedim ama kod çalışmadı.

    =EĞERSAY($A$1:$A$672;A1)=0
    =EĞERSAY($B$1:$B$1142;B1)=0

    A ve B sütunları seçiliyken bu şekilde kodları koşullu biçimlendirme de belirttiğiniz gibi girdim. A1 ve B1 buralarda instagram kullanıcı adları olacak mı onu sorayım birde.

    sonraki aşamaları da yapamadım henüz. 🙂 yardımcı olursanız.

  3. 7. aşamayı yaptım ama sonrasını bir türlü yapamadım.
    acaba daha detaylı anlatacak mısınız yada bir vido hazırlayacak mısınız?

  4. Merhaba ben ınstagramdan beni 3 ay önce silen birinin ilk onun beni sildiğini görmek istiyorum bunun için birşey yapabiliyor muyuz? Yoksa sadece karşılıklı takipte olmayanları mi görüyoruz böyle? Şimdiden teşekkür ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler