Perşembe, Mart 28, 2024

Instagram Takipçi Silme Özelliği Devreye Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde sıkça kullanılan sosyal medya platformu Instagram, yeni bir özelliğini devreye sokuyor. Bundan böyle hesabınızda görmek istemediğiniz kişileri takipçi silme özelliğini kullanarak çıkartabileceksiniz. Kimi kullanıcılar Instagram takipçi silme veya Instagram takipçi çıkartma şeklinde çok fazla kaynak araştırsa da, şimdiye kadar böyle bir özelliği bulunmuyordu.

Engellemek ile Aynı Şey mi?

Instagram üzerinde sizi takip etmesini istemediğiniz kişileri “engelle” diyerek listenizden çıkartabiliyor ve aynı zamanda kendisine engellendiği bildirimi gitmiyordu. Fakat takipçi listenizde yine o kişiler “engelli” bir şekilde görünüyordu. Şimdi Instagram takipçi silme özelliği devreye girerek, direkt bu kişileri haberleri olmadan çıkartabileceksiniz.

O yüzden engellemek ile takipçi silme olaylarının aynı şey olmadığını belirtebiliriz.

Takipten Sildiğiniz Kişi Bilecek mi?

Böyle bir durumda sevmediğiniz veya artık görmediğiniz kişileri arkadaş listenizden sildiğinizde, listenizden çıkan kişi bunu fark etmeyecek. Zaten Instagram sizi bu konuda arkadaşları silerken “Instagram PC Hocası adlı kişiyi takipten çıkarttığınızı söylemeyecektir.” şeklinde uyarıyor.

Şuanda Instagram bu özelliği test etmeye devam ediyor. Bir kaç hafta içerisinde ise tüm kullanıcılara açılarak artık dilediğinizi arkadaş listenizden silebilir olacaksınız.

instagram takipci silme

Instagram Arkadaş Silme Özelliği Nasıl Kullanılıyor?

Çok basit bir şekilde sadece 30 saniyede arkadaş silme özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için Instagram profilinize giriş yapın. Ardından takipçi listenize gelerek hangi arkadaşınızı çıkartmak istediğinizi belirleyin. Ardından hemen yan tarafta bulunan “üç nokta” işaretine tıklayarak “takipçiyi çıkar?” seçeneğine “çıkar” yanıtını verin. Hepsi bu kadar..

Instagram takipçi silme özelliği aktif olduktan sonra güncelleme gelecektir. Ancak bazen yenilikleri alabilmek için Google Play Store veya iOS Store üzerinden uygulamayı tekrar kurmanız gerekebiliyor. Eğer sizde aktif olmaz ise, uygulamayı kaldırıp tekrar indirmeyi deneyin.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler