Cuma, Mart 29, 2024

Instagram’da Onaylı Hesap İsteyenler Dikkat!

Paylaş

silkroad gaminggentr

En büyük fotoğraf ve video paylaşım platformu olarak hayatımızda vazgeçilmez hale gelmiş olan Instagram, hesaplara onaylanmış görünüşü sağlayan mavi tikte değişikliğe gidiyor. Herkesin istediği fakat Instagram‘ın belirli şartları sağlayabilenlere verdiği mavi tike başvurmak artık eskisinden daha kolay olacak. 

Henüz test aşamasında olan özellik Avusturya’da bazı iOS cihazlarda belirdi. Uygulamaya gelen güncelleme ile onaylı hesap almak için sadece ayarlara gitmeniz yeterli olacak. Aslında bu kısımda başvuru için demek daha doğru olur. Yakın zamanda Twitter onaylı hesap işlemlerini kolaylaştırmasıyla resmen herkese mavi tik dağıtmıştı. Ve bu yaşanandan sonra sahte hesaplarda bile onaylı hesap işareti görmeye başlamıştık. hal böyle olunca şirketin başı epey ağrıdı. Instagram aynı problemi yaşamamak için tahmin ediyoruz ki başvuru sürecinde sıkı tuttuğu koşulları hafifletmeyecek ama en azından hesabında mavi tik görmek isteyenler için başvuruyu epey kolaylaştıracak. 

Şuan ki sistem de mavi tik başvurusu yapmak isteyenler ayarlardan destek talebi oluşturarak uygulama yöneticilerine mavi tik istediklerini ve tanınmış kişi olduklarını kanıtlayan belgeleri yolluyorlardı. Fakat belirli bir kalıpta olmayan bu işlem hem kesin çözüm getirmiyor hemde süre bakımından kesin birşey vermiyordu. Yeni gelecek özellik ile sırf mavi tik için yeni bir alan açılacağı için başvuruların çözümlenme süreci epey hızlanacağa benziyor. Fakat bu özelliğin tüm dünyaya sunulması biraz vakit alacaktır. Malum böyle bir kolaylığa kavuştuktan sonra herkes mavi tik almak için başvuru yapacak ve şirket aniden gelecek yoğunluk patlamasının önüne geçmek isteyecektir. 

Sonuç olarak, Instagram’da mavi tike başvurmak kolaylaşacak fakat almak hakkında söz veremiyorum! Özellik gelene kadar tanınmış kişi olduğunu kanıtlamanıza yardımcı olacak haber & makale vs. toplamaya devam edebilirsiniz..

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler