Cumartesi, Nisan 27, 2024

Flicker Batıyor Mu: CEO Kullanıcılardan Para İstemeye Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fotoğraf barındırma hizmeti SmugMug, iki sene önce Yahoo’dan edindiği fotoğraf sitesi Flickr’ın hayranlarına “Flickr rüyasını canlı tutmaya “ yardımcı olmak için platformun Pro aboneliğine kaydolmaları için açık bir mektup yazdı.

“SmugMug kurucusu ve CEO’su Don MacAskill tarafından yazılan mektup, Flicker’ın devam etmekte olan finansal sorunlarını detaylandırıyor ve Flicker Pro aboneliğini hizmeti ayakta tutmanın bir yolu olarak görüyor.

Mektup, MacAskill’in Flickr’e “dünyanın en sevilen, para kaybeden işi” dediği bir miktar özveriyle açılıyor. Ancak yardım talebinin ciddi olduğunu ve MacAskill’in bağış için balık avlamadığını söylüyor. Her Flickr Pro aboneliğinin “Flickr’ı canlı tutmaya ve sizin gibi fotoğrafçılar için harika yeni deneyimler yaratmaya doğrudan gittiğini” söyledi.

Zararda çalışamayız

Geçen yıl SmugMug, Flickr’ın 2013 yılından bu yana standart kullanıcılara sunduğu ücretsiz depolama terabaytını sonlandırdı ve bu kullanıcıları 1000 fotoğraf yüklemesiyle sınırlandırdı. Amaç, kullanıcıları Pro teklifine daha fazla odaklandırmak.

Flickr’ı satın almadık çünkü nakit bir platform olduğunu düşünüyorduk. Facebook gibi platformların aksine, gizliliğinizi ihlal etmek ve verilerinizi satmak için de satın almadık. Fotoğrafçıları sevdiğimiz, fotoğrafçılığı sevdiğimiz ve Flickr’ın sadece yaşamakla kalmayıp gelişmeyi hak ettiğine inandığımız için satın aldık. Dünyanın aynı fikirde olduğunu düşünüyoruz; ve biz Flickr topluluk da yaptığını düşünüyorum. Ama yaptığımız gibi zararına çalıştırmaya devam edemeyiz.”

MacAskill, SmugMug’un 26 Aralık’ta resmi olarak başlayacak olan Flickr Pro planı için bir tatil sezonu promosyonu düzenleyeceğini söylüyor. Flickr Pro genellikle yılda 49,99 Amerika Birleşik Devletleri Doları tutuyor, ancak indirim size aylık 3 Amerika Birleşik Devletleri Doları fiyatına indiriyor.

“Flickr’ı mümkün olan her yerde maliyet tasarrufu için optimize etmek için büyük çaba harcadık, ancak bu muazzam toplumu işletmenin ve geleceğine yatırım yapmaya devam etmenin artan maliyeti yeni yılın başlarında küçük bir fiyat artışı gerektirecek, bu sebepten ötürü gerçekten üyeliğinizi Pro’ya yükseltmek için en iyi zaman. Flickr’a nihayet bağımsız olmaya, fotoğrafçılar ve fotoğrafçılar için inşa edilmeye değer veriyorsanız, bize katılmanızı ve bu teklifi fotoğraf ve topluluk sevginizi paylaşanlarla paylaşmanızı istiyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler