Cuma, Mayıs 3, 2024

GeForce GTX 16 Serisi Sahneden Çekiliyor! Krala Veda

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, ekran kartı teknolojilerinde çok hızlı bir gelişim yakaladı. En son RTX 40 serisini gördük ve bu seriyle beraber bir dizi önemli özellik kullanıcılara sunuldu. Marka şimdiden enerjisini de daha yeni nesil ekran kartlarına ayırmış durumda. Tabii ki bir yandan yeni nesil ekran kartlarının geliştirilmesi ve üretilmesine odaklanılırken, bir yandan da hala satışı olan eski nesil ekran kartları var. GeForce GTX 16 serisi de eski nesil ekran kartları içerisinde en popüler olan serilerden.

Özellikle ülkemizde, fiyat performans açısından değerlendirecek olursak en popüler ekran kartları arasında gösterilen seri şu sıralar ise son günlerini yaşıyor. Zira markanın aldığı karara göre popüler ekran kartı serisi için veda zamanı geldi.

GeForce GTX 16 Üretimi Sona Eriyor

NVIDIA’nın üretim ortaklarına gönderdiği bilgilendirme mesajlarında söz konusu ekran kartı serisinin üretiminin sonlanacağı ve ekran kartlarının desteklenmesinin bırakılacağı bilgisi yer alıyor. Alınan karar 2024’ün başında geçerli olacak.

Yeni yıla kalan zaman düşünüldüğünde, çok kısa süre sonra kartların üretiminin duracağı yorumunu yapabiliriz. Tabii ki serinin piyasadan hemen silinmesini beklemiyoruz. İlk kez 2019 yılında karşımıza çıkan serisi GTX 1660 SUPER, GTX 1660 Tİ gibi fiyat performans açısından iddialı modeller var.

GeForce GTX 16 serisi

Muhtemelen stoklar bitene kadar söz konusu modeller popüler olmaya devam edecek. Aynı şekilde ikinci el piyasasında da serinin kalıcı bir yeri alacağını düşünüyoruz.

NVIDIA’nın bundan sonraki süreçte her zaman olduğu gibi yeni nesil ekran kartlarına daha fazla enerji harcamak istediğini düşünebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler